Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta mücadele eden temsilcimiz Sorgun Belediyespor, zirve yarışında önüne çıkan engelleri bir bir aşıyor.
Aldığı bu galibiyetlerle hedefine adım adım yaklaşırken, taraftarlarını da iyice şampiyonluk havasına sokuyor.
Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz hafta sonu evinde oynadığı Atakum Belediyespor maçında gördük.
Maçın ilk yarısının sonlarına doğru başlayan ve giderek şiddetini artıran yağmura rağmen, taraftarların birçoğu tribünleri terk etmeden, maçı yağmur altında izlediler. Bu inanmışlığın ve takıma güvenin bir örneğiydi.
Önümüzde sadece 5 hafta kaldı. Yani topu topu 450 dakika. Gerçi futbolda 5 dakika bile uzun sayılabilecek bir süredir ama, kalan maçlara büyük bir ciddiyet ile hazırlanır ve iyi konsantre olursak bu 450 dakikanın bizim avantajımızla sonuçlanacağından kuşkum yok.
Bundan önceki maçlarda olduğu gibi, geçen hafta sonu oynadığımız ve 2-0 lehimize sonuçlanan Atakum Belediyespor maçına da iyi başladık. İlk 10 dakika içerisinde 3 pozisyon yakaladık ve yine önceki haftalarda olduğu gibi bunları değerlendiremedik. Aslında bu tür maçlarda ilk dakikalarda yakaladığımız bu pozisyonları değerlendirebilsek, o zaman sonuca daha kolay gideceğimize adım gibi eminim. Yakalanılan pozisyonlar değerlendirilemeyince ve maçta da dakikalar ilerledikçe bizim takımda moraller bozulmaya başlıyor. Eğer bu dakikalarda bir de gol yerlerse iyice demoralize oluyorlar ve oyundan düşüyorlar. Bunu Çarşambaspor ve Bulancak Belediyespor ile deplasmanda oynanan maçlarda açık açık gördük.
Bizim bu saatten sonra puan kaybına tahammülümüz yok. Şu an en yakın takipçimiz olan çarşambaspor’dan 3 ve Fatsa Belediyespor’dan 5 puan öndeyiz.
Bu hafta sonu deplasmanda İlkadım Belediyespor ile karşılaşacağız. Benim en çok çekindiğim deplasman maçlarından biri bu maçtır. İlkadım Belediyespor çok diri bir takım. Üstelik hemen altındaki Atakum Belediyespor ile birlikte kümede kalma mücadelesi veriyorlar. Onun için bu maça çok iyi hazırlanacaklar ve çok iyi motive olacaklardır. Bu zor deplasmanı kayıpsız atlatmamız durumunda, bir sonraki hafta evimizde Merzifon maçına daha yüksek bir moralle çıkacağız ve daha iyi konsantre olacağız.
Sorgun Belediyespor evinde artık maç vermez. Gerek oyuncular, gerekse teknik ekip bunun bilincinde. Demek oluyor ki, İlkadım Belediyespor ve Merzifon maçlarını alırsak, Çarşambaspor’un aldığı sonuçların önemi ikinci plana düşecek.
Şimdi gelin birlikte zirvedeki 4 takımın kalan maçlarına bir bakalım.
Lider Zara önümüzdeki hafta Erzincan deplasmanına çıkacak ardından da Fatsa ile evinde oynayacak. Sonrasında ise önce Öz Espiye ve Kelkit ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Son maçını ise evinde Çarşambaspor ile oynayacak.
Takımımız Sorgun Belediyespor’a gelince hafta sonu deplasmanda İlkadım Belediyespor ile karşılaşacak. Sonra sırasıyla evinde Merzifon, deplasmanda Erzincan, yine evinde Fatsa ve deplasmanda Öz Espiyespor ile oynayacak.
Çarşambaspor ise sırasıyla Merzifon ile deplasmanda, Erzincan ile evinde oynadıktan sonra, Fatsa’ya konuk olacak. Sonra evinde Öz Espiye ile karşılaşacak olan Çarşambaspor son maçında Zara deplasmanına çıkacak.
Zirve yarışındaki iddiasını sürdürmek isteyen Fatsa Belediyespor ise Öz Espiye maçını kendi evinde oynadıktan sonra Zara deplasmanına gidecek. Çarşamba ile evinde karşılaşacak olan Fatsa Belediyespor’un son deplasmanı bizimle. Fatsa son maçını ise Erbaa Güreş İhtisasspor Kulübü ile evinde oynayacak.
Yukarda çıkardığımız fikstür dikkatli bir şekilde incelendiğinde görülecek ki, zirve mücadelesi veren takımlar içinde en avantajlı fikstüre sahip takım biziz.
Şu anki puan durumu itibarıyla da bir yenilgi opsiyonumuz dahi var. Çünkü, Fatsa’ya evimizde yenilmediğimiz taktirde hem ikili averajlarda, hem de genel averajlarda bizim Çarşamba ve Fatsa’ya üstünlüğümüz söz konusudur.
Öyleyse bu avantajı iyi kullanalım ve kendimizi şölene hazırlayalım.