1 Haziran, yani Cumartesi günü gazetemizin yıl dönümüydü... Yıllardır aynı heyecanı yaşarım neden bilmem ama  ogün hiç bir şey eksik olmamalı gibi bir düşünceye kapılırım.
Bu yüzden bir kaç gün önceden başlayan telaş bugüne kadar sürdü. Ama cumartesi günü yani bizlerin en önemli gününde süpriz misafirlerimiz vardı.
Öğle saatlerinde yıl dönümü gazetesinın hazırlıklarına başlayıp, Seyfi abi, ben Yasin fikir tealtisi yaptığımız sırada, kapıda tanıdık sesler geldi. Patronum Mükremin Bey'in yanında Saygı Öztürk, Salim Taşçı ile birlikte bize yıl dönümü ziyaretine gelmişlerdi.
Bizleri çok sevindiren bu süpriz, yerini kahkalara, hüzünlü anılara ve koyu sohbete bağlandığında saatler su gibi akıp geçti.
Öyle günler yaşanmış, öyle zorluklar atlatılmış ki, bizler bu neslin yani gazeteciliğin çok şanslı kişileriyiz, bunu bir kez daha anladım. Dilerim bizden sonrakiler daha teknolojik günler yaşar ve bizlerin küçük de olsa yaşadığı hiç bir sıkıntıyı yaşamaz.
Ve yıldönümlerinin en güzel yanı, doğum günü pastasının kesilme anı.... Yine bu gazeteye emeği geçmiş, Mükremin Bey, Saygı Bey, Salim Bey, Seyfi abi, Yasin ve Ben aynı bıçakla kestik, pastamızı... El ele yıllardır hep beraber geldiğimiz bu güne, yine el birliği ile ağzımızı tatlandıracak pastamızı kestik...
Rejimde olmama rağmen bir dilim aşırdığım pasta, gerçekten çok tatlı ve lezizdi. Dilerim, bundan sonraki yıllarımız da o pasta gibi tatlı ve leziz geçer....
Ve dilerim İleri Ailesi sizlerle nice nice yıllara erişir.
Doğum günün kutlu olsun İleri...
Sen çok yaşa...

Bir dip not:
Pasta kestiğimiz karede üç nesil İleri Gazetesi Yazı İşleri Müdürleri Saygı Bey, Seyfi abi ve ben vardık. Bu kare de olmak beni duygulandırdı ve gururlandırdı. Pastayı keserkenki dileğim de yıllar sonra bende benden sonraki Yazıişleri müdürlerini duygulandıracak işler başarırım oldu bu yüzden. Ben her ikisine de teşekkür ediyorum, bana iyi birer örnek oldukları için...
Daha nice yıllar kutlarız hep birlikte İnşallah...