Şimdilerde genel toplantılarda ve birebir görüşmelerimizde herkes şunu soruyor: Yozgat da seçim sonucu ne olur? Siyasi fala bakacak değiliz ama; kamuoyu bilgileri dorultusunda tahminimizi ifade etmek istedik. Bu konuda yapılan son anketler şunu gösteriyor:  
Ak Parti: Yüzde 62- 65, MHP: Yüzde24- 25, CHP Yüzde 7- 8. (Son yapılan seçim anketleri:  ANAR, SONAR, DENGE, ORC, GEZİCİ…Anketi) Bir başka seçim anketi sonucu: Ak Parti yüzde 66, MHP yüzde 18. 28, CHP si Yüzde 10.94…
ORC Genel Seçim Yozgat Anket Sonuçları'na göre AK Parti yüzde 62.4 ile birinci parti durumunda. AK Parti'yi Yozgat'ta yüzde 24 ile MHP takip ederken, CHP yüzde 7.5 ile 3. Parti konumunda. Anket sonuçları aşağı yukarı bu oranlarda seyrediyor. Her parti biz sandıkları patlatacağız diyor, olabilir?
Yozgat Ak Parti cenahı sonucun 4- 0 olması için çalışıyoruz diyor. MHP cephesi 2+ 2 yapabilmek için çaba sarfediyor. CHP il yönetimi hiç olmazsa 1 milletvekili de biz çıkaralım diyor. Tabi ki asıl sonucu halk belirleyecek. Sandıktan çıkan sonuç sayıları netleştirecek… 
Şunu da ifade edelim: Ak Parti üçüncü sıra aday Av. Yusuf Başer riskli noktada duruyor ve seçime tüm gücüyle yüklenmek istiyor. Kimsenin oyu çantada keklik değil. Sonucu kimse garanti de edemez. MHP ikinci sıra adayı Mehmet Ali Çakır dolu dizgin çalışıyor ve seçime asılıyor. Yozgat’ a 2 milletvekili kazandırmaya çabası yetecek mi? Bu sorunun cevabını da sandık verecek.
CHP si için sonuç ne gözüküyor? Gerçeği ifade etmek gerekirse Yozgat da 1 milletvekili çıkarmaları mucize olur. Bu mucize gerçekleşir mi? Doğru konuşmak gerekiyorsa bu zor. Zoru başaracaklar mı? Hayalci olmaya gerek yok deriz, çalışsınlar zoru başarsınlar.
6 Haziran sonucu şöyle gözüküyor dersek doğru tahmini yapmış olabiliriz. Ak Parti:3, MHP 1 milletvekili çıkaracak gibi gözüküyor. Sayın Çakır Çok çalışırsa bu bir  milletvekilliğini garantiler az çalışırsa onu da zora sokar diyoruz. Yani 4- 0 olma olasılığı da yabana atılmamalı.
Ak Parti 2 MHP 2 olma durumu her şeye rağmen yüzde bir ihtimal de olsa var., gerçekleşirse yine mucize gerçekleşmiş olur. Her iki partide küskünler var. Ak Parti de esnaf, şoför ve küskünler arasında oy vermeyecek insanlar var. MHP de aynı şekilde küskünler ve sıralamaya ateş püsküren dostlarımız var. Bunlar sandığa ne oranda yansırsa seçim sonucunu da o oranda değiştirir diyoruz.
Bir grup dostumuzda şunu dillendiriyor: Bu seçimde Yozgatlı olarak Ak partiye bir ders verelim? Vereceğimiz sonuçtan AK Parti ders alsın, Yozgat’da yatırıma yönelsin. Bu mantığa katılmadığımı ifade etmek isterim. Biz önceki dönemleri de yaşadık,  gördük Yozgat yine yatırıma hasret kaldı. Koalisyonların memlekete ne kadar zarar verdiğine şahit olduk. İstikrarı  bozacak bir karar Türk Milletinin lehine olmaz.
Siz muhalefet yapmayı beceremiyorsanız Yozgatlının suçu nedir ki? Bir de eğri oturalım, doğru konuşalım: Ak partinin dışında Yozgat’a kim ne verdi ? Sitem etme yerine Yozgat’a yatırım konusunu dillendirmemiz gerekmez mi?  Oyumuzun hesabını sormak ve gerekince vekillerimizin yakasını toplamak yürekli insanların işi olmalı.. Birilerinin dediği gibi dersek: Ak Parti gitsin de kim gelirse gelsin!..Bunun mantıkla vicdanla , izanla bir ifadesi olamaz…Memleketimiz zarar görür. Kim gelirse gelsin tek başına  iktidara gelsin isteriz.
6 Haziran sonrası sonuç ne olursa olsun Yozgat için,  memleketimiz için hayırlı olsun diyoruz. Görünen köy kılavuz istemez: Sonuç: 3+ 1 olarak gözüküyor. Bunun dışındaki sonuçlar bizim için sürpriz olur.Rabbim memleketimiz için hayırlı eylesin inşallah.