YOZGAT Valiliği, üniversite ve belediye ile birlikte ilin tarihini içerecek bir çalışmaya imza atıyor. Toplantılar yapıldı. Son toplantıya katılmayı çok istiyordum, erteleme olunca program sıkıştı, gidemedim.

Toplantıya katılanlardan öğrendiğim kadarıyla çalışma hakkında bilgi verilip, katılımcılardan da nasıl bir katkıda bulunacakları konusunda fikir alınmış. Katılımcılardan kim nasıl bir katkı sağlar, sağlayacaktır, katkı sağlayanların verdiği bilgiler eseri kaleme alacak ekibin ne kadar işine yarayacaktır, orasını zaman içerisinde göreceğiz.

Şunu peşinen belirteyim ki; Yapılacak/yapılmak istenilen çalışma sonuçlanırsa bir ilk olacak. Zira daha önce de birden fazla çalışma yapıldı ama çeşitli nedenlere bağlı olarak sonuca ulaşılamadı. İlk yapılan çalışmalarda eksiklikler, aksaklıklar, yanlışlıklar da olabilir, su götürür tarafları mutlaka olacaktır. O nedenle, çalışmaya başlanılması, devam ettirilmesi önemli.

Yöntem konusunda bazı tereddütlerim var. Peşinen ''iki cilt'' veya ''üç cilt olacak'' diye bir sınırlama bana doğru gelmiyor. İşinize yarayacak bilgi ve döküman belki tek cilt için yeterli olacaktır. İki cilde çıkartmak için 'İl Yıllığı' mantığı ile hareket edilmek zorunda kalınılacaktır. Toplanan bilgiler, belgeler belki 4 veya 5 ciltliktir. O zamanda 'Leyleği kuşa benzetmek' gibi bir durum ortaya çıkacaktır. O nedenle sınırlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Önce malzeme ortaya çıkar, sonrasında kaç cilt olacağına karar verilir ise, çalışanın da işini kolaylaştırır.