Ankara’da Yozgatlının cömert gönlünü, misafirperverliğini, has karekterini ve engin kültürünü liyakatiyle temsil eden Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, yapmış olduğu faaliyetler ve ilke edindiği prensiplerle herkes tarafından takdir ve hayranlıkla izleniyor. Din, dil, siyaset, mezhep ve etnik köken aranmaksızın insan odaklı projeleriyle tüm gönülleri fetheden bu federasyon, oluşturduğu devasa kalabalıklarla popüler sanatçıları, renkli siyasileri ve gözde akademisyenleri konuk ederek Yozgat adını, hemşehri güzelliklerini dünyaya tanıtıyorlar.
Çalışkan, üretken, yenilikçi ve dürüst kimliği ile siyasi otoritelerin ısrarla Cumhuriyet Halk Partisinin beyin takımında görmek istediği hemşehrimiz Mesut İBİŞ, sağ, sol, muhafazakar ve milliyetçi kanatta yer alan her seçmenin ilgi duyduğu, yanında olmasını istediği derleyici, toparlayıcı ve birleştirici bir özelliğe sahip. Ama politik aşamalardaki sıkıntılı süreçler, siyasete yön veren adaletsiz kurallar ve kurullar, doğruluk ve fazilet sahibi insanların yükselişine takoz olacak gerekçeler ürettiğinden, CHP gibi köklü geçmişe sahip kurum bile, en çok verim alacağı sevilen, güvenilen gönüller fatihi bu değerimizi  maalisef türlü vefasızlıklarla erteliyor, ekarte ediyor.   
Mesut İBİŞ başkanın Ali BOYRAZ, Gürsel ARSLAN, Çetin TARİKÇİ, Selami DEMİRER, İsmail ASLAN ve Sadık GÜVENÇ gibi hemşehri kimliğimize saygınlık kazandıran, karşılıksız dostluklarıyla sürekli sevgi ve güzellik üreten pırlanta kalpli, sıcak yüzlü, dost muhabbetli, arkadaş sevdalısı, Türkiye aşığı çok elit bir ekibi var. Herkese değer verip güzel hitaplarla onurize eden bu güzel insanların, sadece burada değil yurtdışındaki temsilcilikleriyle de aynı erdemleri yaşattıklarını duyuyor gururlanıyoruz. Yakın oldukları siyasi kimliğe zıt bile olsa, tüm insanları, beşeri erdemlerin gerektirdiği adalet ve fazilet ölçüsünde aynı kefede değerlendirip, engin gönüllerini açarak yüksek secaatli, muhteşem güzellikler sergiliyorlar. 
Demokrat Yozgatlı Dernekler Federasyonunu izlerken herkes gibi bende bir Yozgatlı olarak çok keyif ve mutluluk hissediyorum. Yozgat insanının yüzünün batıya baktığını, milli ve manevi değerlerine özünden bağlılığını, cumhuriyetçi ve ilerici kimliğini tanıtıyorlar. Yemek, oyun, sohbet, şive ve tüm yaşam özelliklerimizin elit bir kültür olduğunu, Türkiye sevdamızın kalıtsal karekter olarak benliklerimize işlendiğini, cömert ikramlarıyla süslü, birlik beraberlik geceleri ve eğlence programlarıyla sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya duyuruyorlar.
Metropol kentlerde yaşayan bir çok hemşehrimiz, eğitim ve mesleki yetersizliklerinden dolayı umumiyetle beden işlerinde çalıştığından, iletişim ve vefa açısından bazı azizliklere uğramaktalar. Hepside köylerinden artan nüfus, kısıtlı ekonomi, yetmeyen arazi, eğitim, sağlık ve sosyal güvence beklentileri nedeniyle ayrılmış ve kaçınılmaz göçün pençesine düşmüşler. Kültür sanat programlarına, eğlence ve diğer sosyal aktivitelere zaman ve kaynak bulmakta zorluk çeken kalabalık gruplarımıza yöneltilen duyarsızlık imalı acımasız eleştirelere bu federasyon çok bilimsel yaklaşıyor ve projeler üretiyor.
Spor karşılaşmaları, resim, müzik, edebiyat, fotoğraf, sinema vs. tüm sanatsal faaliyetleri geniş katılımlı, cezbedici organizasyonlarla süslüyorlar. Şehir yaşamına fertlerin uyumunu sağlamak amacıyla eksikliği hissedilen konularda uzman kişilerden eğitim takviyesi alıyorlar.
Seminerler, piknik aktiviteleri, forum, eylence ve yemek toplantılarıyla en etkili ve kaynaştırıcı birlik programları uyguluyorlar. Yani sorunlara analitik çözüm anlayışıyla bakan, misyonunu liyakatiyle gerçekleştiren herkesin imrendiği bir sivil toplum kuruluşu.
Demokrat Yozgatlı Dernekler Federasyonuna yolunuz düştüğünde muhabbet ustası, şair gönüllü, dost yüzlü insanların, samimi ikramları, misafirperver gönülleri, ilgi ve itibarlarıyla karşılanır, hasret ve tevazuyla uğurlanırsınız.
Mesut Başkan ve ekibi Ankara bürokrasisinden, siyasilerden, sivil toplum örgütlerinden ve işadamlarından Yozgat’a teşvik, yatırım, tanıtım, istihdam ve yapılması gereken tüm kamusal ve sektörel hizmetler için insan üstü gayretlerle yılmadan destek istiyor, projeler sunuyor, uğraşıyor, didiniyor. Ama haklı gayretleri siyasi rekabet nedeniyle acımasız hantal bürokrasi karmaşası dehlizinde yılgınlık niyetine sokma gayretleri eşliğinde kadre uğruyor. Yinede kısıtlı imkanlarına rağmen çoğu Bakanlıkların yapamadığı icraatları gerçekleştiriyorlar.
Bizlere gelince. Yozgatlılar için bu denli fedakar ve azimli çalışmalara imza atan kıymetli hemşehrimiz Mesut İBİŞ’e acaba ne vefa gösterdik. Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına aday olduğunda hangi siyasi kimlikte olursa olsun tüm hemşehrilerimize ayırt etmeden yardım eden, yanında olan, iyi kötü günlerinde en samimi destekleri sağlayan bu değerimize sahip çıkmanın zamanı gelmedi mi daha. Onu yakından tanıyan binlerce insanın, faaliyette bulunduğu siyasi oluşuma zıt olmasına rağmen, dürüstlüğü, sadakati, memleket sevdası ve çalışkanlığı nedeniyle adında birleştiğini görmüyorlar mı?
Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekir. Çoğu Ulusal gazetelerden daha çok okunan, görsel internet hizmeti, yurt içi ve yurt dışı basılı posta dağıtım ağlarıyla dünyanın bir çok yerine ulaşan İleri Gazetesi olarak, gurur veren Yozgat insanlarını ve emek verdikleri alanları sesimizin gittiği yere kadar duyurmaya devam edeceğiz.
Faaliyette bulunduğu ticari sektörlerde ve sosyal yaşamının tüm alanlarında dürüst kimliği, özünün sözünün doğruluğu, güvenilir sadakati, bilgisi, kültürü ve görgüsü ile tüm gönülleri fetheden bu Yozgat sevdalısına Yozgat ve Yozgatlı adını her yerde yücelterek itibar ve sevgi kazandırdığı için sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Milliyetimize örnek teşkil edecek ufku ve vizyonu doğrultusunda Türkiye için emeğini ve yüreğini esirgemeyen bu birlik ve beraberlik duayenine yüksek makam ve mevkiler gereklidir. İnanıyorum ki, Mesut İBİŞ’teki adalet fazilet ve hizmet aşkı, üretken beyninde verimli projelerle ülkemiz için potansiyel bir enerjiye dönüşecek, huzur ve bereket olarak tüm fertlere yansıyacaktır.
    Saygılarımla..