Yozgat Basını baharı hareketli karşılamaya hazırlanıyor...
Yozgat Merkez ve ilçelerinde yayınlanan günlük, haftalık gazetelerde, yeni dönemle birlikte atılımlar yapılacağı, kulaktan kulağa dolaşıyor.  Bu söylemlerin büyük çoğunluğunun ayakları malesef yere basmıyor, ‘‘Dekikodu’’ niteliği taşıyor.
İlçelerde yayınlanan gazetelerden haftalık olanlar ‘‘Günlük’’ yayına geçebilme hazırlığı yapıyor, bazı gazetelerin ise el değiştirme ihtimalinden bahsediliyor.
Bunların içerisinde en gerçekçi olanı ‘‘Yozgat’ın uydudan yayın yapabilen bir televizyonu olması’’ gerektiği yönündeki söylemler. ‘‘Nasıl olacağı’’ konusunda gündeme getirilenler her ne kadar doğru bilgileri yansıtmamış olsa da, şu bir gerçek ki, Yozgat’ta uydudan yayın yapabilecek bir oturaklı televizyona ihtiyacın olduğudur.
Diğer bir konu ise, günlük gazetelerden bazıları arasında ‘‘Nikah’’ olacağı yönündeki söylemler. İhtimal vermiyorum. Zira böyle bir olumuşun gerekliliği konuşulmuş olsa da hayata geçirilmesinin önünde birden fazla engel bulunuyor.
Herkesin ağzı torba değil ki; Ağzı olan konuşuyor. Varsın konuşsun, kafasındakini dökemese bile en azından eteğindekini dökmüş olur, rahatlar, diye düşünüyorum.
Çoğunluğu ‘‘Hayal’’ olarak nitilendirdiğimiz, bazıları da ‘‘Olmalı’’ temennisinden öteye gitmeyen söylemleri bir kenara bıraktığımızda, Yozgat basınını oldukça sıkıntılı günlerin beklediği bir gerçek.
Sektörde aktif olarak rol alanlar ile bu rolü tevdi edenler sıkıntının farkında olmasına karşılık, ortaya konular performans, yapılabileceklerle ilgili atılmak istenilen adımların amaçsız kaldığı da bir gerçek.
Yozgat’ta bir taraftan resmi ilan gelirleri gerilerken, diğer taraftan resmi ilana talipli gazete sayısının artması ile girilen yolun ne kadar çetin ve zor olduğu aslında herkes tarafından çok iyi biliniyor. Her ne kadar sadece Yozgat basının sorunu olmasada, yerel düzeyde yapılması gerekenlerin zamanında yapılmaması halinde sıkıntıyı yaşayacak olan sadece basın sektöründe çalışanlar olmayacaktır.
Bulunduğu kentin aynası konumundaki yerel basının yerine göz diken internet medyasının, Anadolu Basınının yerini dolduracağına inananlar, hayal kırıklığına uğradığında basın sektöründe sorumluluk alabilecek insanları bulmakta zorlanacak, bir anlamda iş işten geçmiş olacaktır.
Geçmişte yaşandı. Önce radyo kanalları, ardından da televizyon kanallarının çıkmasıyla birlikte yazılı basının ömrünü doldurabileceği varsayımı üzerinden gidildi. Ancak gelinen noktada televizyon medyası haber verme noktasında güvenirliliğini yitirip, daha çok reytinge diğer bir değişle ekonomik getirilere yönelmesi sonucunda, yazılı basın sektörünün yok olmasına çanak tutanlar, yeniden yazılı basına sarılmak durumunda kaldılar.
Bugün Türk Basınında siyasi ve ideolojik amaçları, faaliyetleri bulunanların etkinliği tartışılmaz. Basın sektörünün ortadan kalkabileceği öngörüsünde bulunulduğu yıllarda iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda gazete varlığını sürdürürken, bugün bu yası 10’larla çarpılır hale gelmiştir. 
Sonuç olarak, Anadolu Basını yayın yaptığı kente, Yozgat Basını bu şehre gereklidir. Yok olmasının getireceği sıkıntıların aşılması için destek verilmesi gerekir.