ESKİDEN ilköğretimlerden sorumlu başmüdüre, başmuallim yani başöğretmen denirdi.
Yılmaz Göksoy hocam, vaktiyle hem çok sayıda öğrenci yetiştirmiş, hem de idareci olarak Yozgat’ta başöğretmenlik yapmış bir eğitimciydi.
Haliyle, başöğretmen sıfatıyla tanıdığım ilk öğretmen de Yılmaz Göksoy hocamdı.

Cennetmekân babam Rasim Kayhan da öğretmendi.
Bir öğretmen çocuğu olarak, rahmetli babamın 'hocam' diye hitap edip, saygı gösterdiği Yılmaz Göksoy’a aynı saygı ve hürmeti ebediyete yolcu ettiğimiz güne dek gösterdim. 
Her şeyden önce insanı karakteri sevdirir. Yılmaz hocamın mütevazılığı bende derin bir etki bırakmıştır.
Bana göre o, yürüyen bir hazineydi. Cumhuriyet ve Yozgat tarihini birinci ağızdan dinleyebildiğim müstesna bir insandı. Kültürel anlamda Yozgat’a çok fazla katkısı olmuş ama bunu hiç dillendirmemiştir. Birçok projeye imza atmış veya destek olmuştu. Birkaçına ben şahidim.
Özellikle Yozgat Belediyesi'nin ve Yozgat Valiliğinin kültürel faaliyetlerinde danışmanlık, kitap-dergi gibi basılı materyallerde editörlük yapmıştı.
Atatürk’ün Yozgat’a gelişi ile ilgili düzenlenen program ve hazırlanan makalelerde çok emeği vardır.
Yılmaz Göksoy hocamla ilgili, çoğu kimsenin bilmediği bir anımı paylaşmak istiyorum.
Yıl 2006…
Bozok Üniversitesi kanunla kurulmuş, Prof. Dr. İnci Varinli kurucu rektör olarak atanmıştı. Üniversiteye logo arayışı başlamıştı. Dönemin Valisi Gökhan Sözer, Yozgat’ın yeni üniversitesi için logo çalışmalarıyla yakından ilgileniyordu ve bu konuyla ilgili Burhanettin Kapusuzoğlu ile görüşüyordu.
Yılmaz Göksoy hocam, arşivinde sakladığı bir kâğıdı o vakitler Yozgat Belediyesi'nde görev yapan Burhanettin Kapusuzoğlu’na götürüyor ve Bozok Üniversitesi’nin logosunda bu kâğıttaki “Bozok” yazısının kullanılması için teklifte bulunuyor.
Bu kağıt, Gazi Paşa'nın cebindeki not defterinin bir parçasının fotokopisiydi ve üzerinde yine Gazi Paşa'nın kendi el yazısıyla;
“Bozok
30/1/1935
K. Atatürk”
Bu küçük kâğıt parçasını değerli yapan üst köşesindeki GMK baskısıydı. GMK, yani Gazi Mustafa Kemal…
Gazi Paşa, yıllarca yaverliğini yapmış olan Salih Beye “Bozok” soyadını vermişti. Bunun bir hatırası olarak da cebindeki özel not defterine Salih Beyin soyadı olan “Bozok” kelimesini yazmış ve kendisine hediye etmiş.
Burhanettin hoca, Yılmaz Göksoy’un fikrini vali beyle paylaşıyor, vali bey bir yanlış yapmamak için not defteri ile ilgili teyit istiyor. Burhanettin hoca, Ankara’da not defterinin aslına ulaşıp teyit ediyor. Ardından da vali beye; nasıl ki Gazi Üniversitesi'nin logosundaki “Gazi” yazısı Atatürk’ün kendi el yazısıysa, Bozok Üniversitesi logosunda da Atatürk’ün el yazısı bulunmasının güzel olacağı fikrini aktarıyor.
Sonrasında Yılmaz hocam gazeteye gelerek Atatürk’ün el yazısıyla kaleme aldığı “Bozok” kelimesini bana çizdiriyor. Bilgisayarda çalışma yapıyorum ve bu çalışma Burhanettin hoca tarafından vali beye iletiliyor.
Vali Sözer, kurucu rektör Varinli ile logoyu paylaşıyor ve neticede Bozok Üniversitesi logosu bu şekilde hayat buluyor...
Logonun fikir sahibi Yılmaz Göksoy hocadır ama hocanın katkısını, birkaç kişi dışında kimse bilmez. Burhanettin Kapusuzoğlu, ben ve birkaç kişi…
Yılmaz Göksoy’daki Atatürk, Cumhuriyet ve Yozgat sevdasını kelimelerle ifade edemem fakat bu küçük anıyı sizinle paylaşıp, yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, memleketinin kültürel mirasına sahip çıkmış müstesna insanı bu vesileyle yâd etmek istedim.
Yozgat’ın yetiştirdiği kültür hazinelerinden birisi olan Yılmaz Göksoy’un ismi yaşatılsın, unutulmasın ve hatırası gelecek nesillere aktarılsın.
Gönül ister ki Yılmaz hocanın ismi, o çok sevdiği Bozok Üniversitesi'nin bir fakültesine verilsin ama biliyorum ki bunun için yoğun bir bürokrasi gerekiyor. Bakanlar kurulu kararı vesaire…
Eğitime ve eğitim kurumlarına verdiği katkıyı göz önünde bulundurarak; Yılmaz Göksoy isminin bir ilköğretim okulunda yaşatılması güzel olmaz mı?
Yılmaz Göksoy İlköğretim Okulu ismi kimseyi rahatsız etmez.
Bilhassa Yılmaz hocanın memleketi için yaptıklarına karşılık bir vefa örneği olur.
Bu konuya Sayın Valimizin ve Milli Eğitim Müdürümüzün duyarlı olacaklarını düşünüyorum.