Uzun bir süredir Yerköy’e gidemiyordum. Bir hasretin ardından hafta sonu Yerköylü dostlarımızı ziyarete gittik. Gazeteci dostlarımızı, Halk Aşıkları Derneğini, eski dostlarımızı dolaşırken Deniz Çay Ocağında Belediye Başkanı ve ekibiyle karşılaştık. Bir çaylarını içip kısa bir siyaset molası verdik.
Aşık Kadir Öğren kardeşim sağ olsun hep yanımda  oldu. Yerköy Gazetesinde dostlarımızın çayını yudumladık Yakup Kayhan, oğlu Ferhat ve Murat  Özarslan kardeşimin hatırlarını sorduk,  sıcak çaylarını yudumladık.
Kutsal Hac görevini yapan Kadir Fidan  dostumuzun bürosunda  hasbihal ettik, hasret giderdik.Bakkal Çelebiyi, Hacı Salim Arslan’ı dükkanlarında ziyaret edip iki çift laf eyledik..Eski günlerin yadını dile getirdik. Siyasi havayı kokladık. Ferhat Hocanın ve Belediye Başkanının halk üzerindeki intibalarını konuştuk.
Uzun zaman sonrası yeniden Yerköy de olmaktan mutluyduk. İlçenin toparlandığına, temizlendiğine ve eline yüzüne kan geldiğine şahit olduk. Belediye hizmetlerinin ilçede asfalt dökümüne bağlı olarak takdir gördüğüne tanıklık ettik. Gördüğümüz dostlarımızla kucaklaştık dost muhabbetlerinde buluştuk.
Caddelerin temizliği, asfaltın yeniliği ve kaldırımların yeni düzenlenmiş olması bizi mutlu eti Yerköylü adına sevindik. Sakinliğine rağmen Yerköy de bir canlılığın olması bizi mutlu etti. Dostlarımızın gözlerindeki parıltı sevinmemiz için yetti de arttı bile..
Siyası yapı Yerköy de farklılık gösteriyor. Ak Parti belediye aday adaylarının çokluğu kafa karıştırıyor. Mevcut belediye başkanının iddiası devam ediyor. Hakkın kafası karışık Yerköy  deki yapıya hakim biri olarak ben de karar verebilmiş değilim. Çünkü Yerköylü kararını İstasyon Meydanına bakarak veriyor .Partiler değil, adaylar öne çıkıyor bu manda siyasi arenaya değinmek zor. Mevcut başkan yine iddialı konuşuyor.
MHP nin adayı Ferhat hocanın adaylığı  kesinleşmiş. Sokakta isminden söz eden çok insan var. Ferhat Hoca da ciddi rakip gibi gözüküyor. Bana düşen adaylara başarılar dilemek. Ayhan Çelik de tanıdığım takdir ettiğim bir isim kendisine de başarılar diliyorum. Hizmet edeceğine ve Yerköy’e ciddi  çalışmalar yapacağına inanıyorum, ama karar tabi ki Yerköy halkına aittir.
Beni sevindiren konu Yerköy’ün tozdan dumandan  topraktan kurtulmuş olmasıydı. Bu defa Yerköy’ü daha bakımlı, daha temiz ve daha düzenli buldum. Bu da beni çok mutlu etti. Yerköy eski bir ilçe, örnek olabilecek güzel ilçelerimizden birisi. Gönül istiyor ki bu güzel ilçe eski ihtişamına kavuşsun Benim Yerköy Sevdamı halkın takdir ettiğini  de biliyorum Onun için de her fırsatta Yerköy’ü dillendirmek hoşuma gidiyor.
Siyasi arenada fazlaca yorum yapmak işime gelmez. Çünkü adayların hepsi tanıdığımız dostlarımız, arkadaşlarımız. Onlara başarılar dilemek benim için en doğru yoldur. .Kim Yerköy’e daha güzel hizmet edecekse Mevla ona yardım etsin. Şüphesiz ki herkesin kafasında Yerköy adına yapmak istediği güzel projeler vardır. Ama bu hem kapasite meselesi hem de siyasi bir destek konusu…
Yerköy de güzel şeylerin yapılıyor olduğunu görmek bizi mutlu etti sevindirdi. Bu sevinçle yazımızı kaleme aldık..Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve Deniz Çay Ocağındaki masa arkadaşları “Bu güzellikleri de yazmayacak  mısınız “ diye   sormuşlardı, bu yazım onlara da  bir cevap oldu sanırım. Hiçbir zaman art niyet taşımadık, hizmet eden herkesten Allah Razı olsun. Ama bir çok hemşerimizin de bu manada olumsuz anlatımlarına şahit olduk. Güzel bir  hafta sonunda Kadir Fidan - Salim Arslan- Ayhan Çelik ve Kadir Öğren dostlarımızın hatırına ulaştığımız Yerköy den bir selam gönderlim dedik…Torunları ziyaret ettik, Kızımızın güzel Arabaşısı ile kış sezonunu açtık ve Yerköy havasını yeniden teneffüs eyledik  Yerköy den Selam ve saygılar gönderiyoruz.