MİLLETLERİ birbirine bağlayıp, toplumların kaynaşmasını, daha iyi tanınmasını sağlayan kültür ve sanat çalışmalarını önemsiyoruz, teşvik ediyoruz. Kültür ve sanat çalışmaları iyi değerlendirildiği ve tanıtıldığı takdirde insanlar arasında sevginin, saygının, kardeşliğin ve barışın hâkim olacağına inanıyoruz.
Köklü tarihi, zengin kültürü ve kültürel değerleri ile tarihe mal olmuş Yozgat’ın tanıtımını yapmada, kültürel değerlerini tanıtmada Yozgatlı derneklerin, federasyonların rolü çok büyüktür. Her Yozgatlı bir kültür elçisi olmak ve Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmek konumundadır.
Medeniyet ve uygarlığın beşiği kabul edilen Anadolu’nun şehit kanlarıyla sulanmış olması, topraklarında binlerce şehidin yatması bizim için çok manidardır. Kutsal topraklar hükmündedir. Bu coğrafyada bin yıl hüküm sürmüş olan Türk Milleti, Anadolu’ya Türk damgasını vurmuş, Çanakkale Destanı  ve Kurtuluş Savaşıyla bağımsızlığını bir kez daha dünyaya yeniden haykırmıştır. 
Kültür ve sanat hazinesi olan, şehitlerin emaneti kabul edilen Anadolu’nun tam orta yerinde, kültürel değerlerin ayakta kalmış olduğu, bakir bir bölge vardır. İşte burası” Yiğitlerin harman olduğu” diyar olarak bilinen “Bozok Yaylasıdır,”  Güler yüzlü insanların var olduğuna inandığımız Yozgat’ta,bu şehirde yaşıyor olmaktan mutluluk duyarız.
Yozgat’ın tanıtımı nasıl olmalıdır? Sorusuna verilecek en güzel cevap: “Kültür ve sanat çalışmalarıdır” Yozgatlı derneklerin, Kültür adamlarımızın bu manadaki çalışmalarını takdirle karşıladığımızı ifade etmek isteriz. Her karış toprağı kültür hazinesiyle dolu olan Yozgat’ın tanıtılmasının önemli bulduğunu düşünüyoruz. 
Yozgat ili Kültürel değerleri, tarihi konumu, yer altı ve yer üstü zenginliği, Jeotermal kaynakları, gelenek ve görenekleriyle göz dolduran bir il konumundadır. Doğal güzellikleri ile tanıtım yapılması gerekli bir ildir Yozgat... Bu güne kadar ilin tanıtımı adına yapılan tüm çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Bundan sonra daha profesyonelce, daha planlı ve organizeli tanıtım faaliyetleri içinde olmamız gerektiğine inanıyoruz. 
Her Yozgatlıya düşen bir görev, her ferdimize, her sivil toplum  kuruluşlarına düşen görevler vardır. Tüm Yozgatlı hemşehrimizin bu gayretle çalışıp şehrin kültür elçisi olmasını isteriz. Tanıtım faaliyetleri süreli değil, uzun soluklu bir çalışmadır. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Bu manada Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün son dönemdeki çabasını- gayretini takdirle karşılıyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.
Kültür ve sanat çalışmalarında etkin görev alan derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, federasyonlar ve saygın hemşerilerimiz var. Bunları saygıyla hürmetle yâd ederiz. Yozgat’ın gelişimi ve kalkınması için çaba sarf eden tüm dostlarımızı saygıyla hürmetle yad ediyoruz. Bu anlamda Yozgat’ta ulusal yayın yapabilecek bir TV kanalına ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha ifade edelim.
Gerek siyasi alanda, gerek tanıtım alanında gerekse turizm ve ekonomik kalkınma noktasında Yozgat’ın tanıtımı, gelişmesi ve kalkınması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Şehrimizin tanıtım ve kalkınması hepimizin en önemli sorunu olmalıdır. 
Bu aşamadan sonra bizlere düşen görev hem ülkemize hem de şehrimize sahip çıkmaktır. Kardeşçe kucaklaşma ve sırt sırta verme zamanı gelmiştir diyoruz. Çekişmeye değil kardeşliğe, cedelleşmeye değil kucaklaşmaya, kavgaya değil barışa ve dostluğa ihtiyacımız vardır. Uyanmak ve geleceğe Türk damgasını vurmak zorundayız. Aksi takdirde çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız bir vatan olmayabilir…?...!