(Sevda Doğan Karakaş/ Eğitimci- 
Gazeteci- Şair- Yazar- ÇORUM)
Merhaba dostlar: Anadolu da şöyle bir söz vardır "yediğin içtiğin sana , gördüğünü anlat hele gardaş".. İşte size gidilecek gezilecek görmeye değer bir yer Yozgat- Boğazlıyan -Uzunlu beldesi...
Ben de bugün ki yazımda uzun uzun anlatacağım yürekte derin izler bırakan şirin belde Uzunlu'yu...                      Hadi başlayalım.
Sarıkaya dan yola çıkıp yol boyu biraz geçmiş anılar biraz gelecek umutlar gözlerinizle yol arasındadır. Yol arkadaşınız şiir ve sohbet dolu ise hele daha keyifli hale gelir..
Geçtiğimiz günlerde katılmış olduğum Sarıkaya 6. Kültür Sanat Şiir Şöleni vesilesiyle gittiğimiz Boğazlıyan Uzunlu beldesi hayran olunacak derecede güzellikleri taşıyan şirin kasaba.
Tarihi ve turistik açıdan gezip görülesi yerlerden biri ama kendinizi dinlemek ve ruhunuzu dinlendirmek için ömürlük de kalabileceğiniz tam bir emekli kasabası. 
Hobi bahçesi oluşturabileceğiniz saklı bir kasaba akşamları ilçede bile bulunmayan güzellikte parkında çayınızı yudumlayarak gökyüzündeki yıldızları seyre dalabilir ,su sesiyle mest olup ,boğaz köprüsü minyatürü ile İstanbul'a ayağınıza getirmiş hissine kapılabilirsiniz..
Belediye başkanlığı makamı ziyaretimiz sırasında uzun uzun ilgilenen, tatlı sohbeti, güler yüzü ve içtenliği ile bizi kendisine hayran bırakan koç gibi başkanı var uzunlu beldesinin..
Başkan var başkancık var, uzunlu da ise koç gibi başkan var mütevazi, eğitimci kimliği ile gönülleri fethetmiş beldeyi yaşanılası hale getirerek bir çok güzel projeye imza atmış manevi dünyası kuvvetli tam bir gönül insanı Turan koç.
Kasaba sakinleri böyle bir hemşehriye ve başkana sahip oldukları için çok şanslı. Yaptıklari yapacağının teminatı nitelikte. Rabbim uzun uzun ömürler versin uzunlu beldesi belediye başkanı Turan Koç başkana. Başarılarının devamını dilerken biz kültür elçilerine göstermiş olduğu ilgi alaka ve misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum.
Doymadık inşallah tekrar ziyaret edebiliriz o yüreği kocaman gönlü zengin ekmeğini aşını sofrasını gönlünü açan Anadolu insanları ile bir kez daha kucaklaşabiliriz…Sevgi ve selamlarımla. Sevda Doğan Karakaş

KOÇ GİBİ BAŞKAN    

Güler yüzlü tatlı dil, huyu pek yumuşaktır
Naif yürek yüzünde, üstelik çalışkandır
Gittik gördük Uzunlu'ya , o beldeye başkandır
Gönüllere taht kurmuş, koç gibi bir başkandır

Riyasi yok yüzü bir, yürekte ki özü bir
Babadan almış öğüt, dönmez dilde sözü bir
Halkıyla kardeş olup, ayaktaki tozu bir
Gönüllere taht kurmuş, koç gibi bir başkandır.

Kalbi kırık yıkıktır,dumanlı gönül dağı 
Seven çok olur elbet, kesmez hiç dostluk bağı
Yalanım yok sevdik biz, hem de sevmeyiz yağı
Gönüllere taht kurmuş, koç gibi bir başkandır.

Alnında kurumaz ki, durmadan akar teri
Beldesi ilçe gibi, Rabbim artırsın feri
Ne kibiri var ne de yüreğinde bir kiri
Gönüllere taht kurmuş,koç gibi bir başkandır.

Şiir yürekli gider beldenizi anlatır
Diliyorum ki Haktan, o sizden razı olur
Umarım koç başkanı,Türkiye örnek alır
Gönüllere taht kurmuş, koç gibi bir başkandır.
(Sevda Doğan Karakaş/ Eğitimci-Gazeteci- Şair- Yazar- ÇORUM)