Yozgat’ın tanıtımı ve Kültür – Sanat Faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla fedakâr bir gurup arkadaşımızla kurduğumuz Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği büyük nispetle amacına ulaştı sayılır. Kültür Sanat alanındaki çalışmalarımız elbette devam edecektir. Malumdur ki, ekonomisi gelişmemiş bir  ilde dernek çalışmalarını yürütmek, Kültür ve Sanat çalışmalarını yaygınlaştırmak kolay olmayacaktır.
Şunu gönül rahatlığı ile söylemeliyiz ki: Bugüne kadar olan çalışmalarımızı Yozgat Belediyesinin  destekleri ve Kültür- Turizm Bakanlığının  yardımlarıyla gerçekleştirdik. Her iki kuruma da minnet ve şükran borçluyuz. Projelerimize Kültür Bakanlığının desteği takdire şayandır. Sadece bize değil tüm illerdeki kültür sanat faaliyetlerine yaptığı  yardım bizlerin takdirlerini  kazanmaktadır.
İkinci önemli destek kuruluşumuz: Yozgat Belediyesi olmuştur. Bugüne kadar olan tüm çalışmalarımızda hiçbir fedakârlığı esirgemeyen Yozgat Valiliğine, Yozgat Belediyesine teşekkür ve takdirlerimizi ifade ediyoruz.
Birçok ilden davet ettiğimiz Gazeteci, Şair Yazar, Sanatçı dostlarımızı şehrimizde misafir ettik. Bunlar şehrimizin tanıtımını yaptılar, gazetelerinde, dergilerinde eserlerinde Yozgat’ı anlattılar. Bunların arasında ilk kez şehrimize gelenler de vardı. Çoğu ilimizden memnun ayrıldı ve Yozgat’ın fahri kültür elçisi olarak çalışmaya başladılar. Bunlar bizi memnun ve mutlu eden faaliyetlerdi. Şu an yüzlerce arkadaşımız gittikleri yerlerde Yozgat’ı anlatıyorlar, Yozgat’tan ve çalışmalarımızdan övgüyle bahsediyorlar.
KÜLTÜR AŞIĞI  BELEDİYE BAŞKANIMIZ  YUSUF BAŞER
Bu ifadeyi bilerek ve isteyerek kullanıyoruz. Kültür - Sanat çalışmalarımızın en büyük ve en yakın destekçisi Başkanımız Yusuf Başer olmuştur. Beş kuruş bütçesi olmayan bir dernekle ne iş yapabilirdik? Parasız pulsuz faaliyet yapmak mümkün müdür? Bir Yozgatlı olarak şehrimize ne yapabiliriz diye toplantılar yaptık. Evet kelimenin tam anlamıyla beş kuruşsuz ortaya çıktık.
Şimdi geriye dönüp baktığımda bütün  bu faaliyetleri milyonlar verseler  yapamazdık diyoruz. Yozgat Belediyesinin, Başkanımız Yusuf Başer’in desteği olmasaydı bizim bir adım atmamız söz konusu olmayacaktı. Kadir kıymet bilme- desteğe saygı duyma adına diyoruz ki: “ Sağ olasın Başkanım, Var olasın değerli Kültür- Sanat dostu, Yozgat Aşığı insan Yusuf Başer!...”
En son faaliyetimiz 2013 Haziran ayında gerçekleşmişti. Belediyenin sıkıntılarını bilmemize rağmen  Başkanımızın yanına  gittik, çalışmamıza destek olmasını talep ettik.
Aslında isteğimiz sadece otobüs konusunda bize yardımcı olmasıydı. Ama o “ Hay hay, her konuda arkanızdayız, Şair ve Yazarlara destek olmasak kime olacağız biz; Sizler bizi şehrimizi tanıtıyorsunuz, Yozgat Belediyesi olarak kültür- sanat faaliyetlerini sonuna kadar destekleyeceğiz!” diyordu. Bu destek bizi gerçekten de yüreklendirdi.
70 civarında misafirimiz geldi, onları en güzel mekânda ağırladık. İkramlarımız oldu, misafirperverliğimizi sergiledik. Böylesine anlamlı desteği unutmama adına da Yönetim Kurulumuzun kararıyla Yozgat Belediye Başkanımız Yusuf Başer  Beyefendiye bir Teşekkür Plaketi takdiminde bulunduk. Yozgat’tan memnun ve mutlu ayrılan tüm konuklarımız  hem bize hem de Belediye Başkanımıza selam ve saygılarını ifade ederek ilimizden ayrıldılar…
Tüm çalışmalarımızda bize sonsuz desteğini esirgemeyen Yozgat Belediyesine, Personeline, Başkanımız Yusuf Başer Beyefendiye bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyor, hizmetlerine, çalışmalarına teşekkür etiğimizi belirtiyoruz…Var Olasın Sayın Başkanım…Rabbim yolunu açık etsin, hizmetlerini de daim eylesin….Mevla Yar ve Yardımcınız Olsun….