“ 2017 Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni dolu dolu geçen bir programdı. Tek kelime ile şahane bir etkinlikti. Katılımcılara ve emeği geçenlere ayrı ayrı Teşekkürler.” ( Durak Turan Düz- Yozgat Vakfı Başkanı ve İLESAM Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi / Ankara)
 “Bazı güzelliklerin cezası vardır. Meselâ :1. Yaşadığınız şehre aşıksanız. 2. Maddi manevi ekonomik, siyasi ve kültürel anlamda lider konumdaysanız. 3. Birilerinin hayal dahi edemediği etkinlikleri gerçekleştiriyorsanız. 4. Sadece bir telefonla ülkenin en ücra köşelerindeki değerleri Yozgat'ta toplayabiliyorsanız. 5. Somut olmayan kültürel mirasımızın önemini ve gelecek nesle aktarmanın ehemmiyetini çok iyi biliyor ve bunu yaşatma adına çaba gösteriyorsanız. Üzülmeyin üstad, insanlar bazı gayretleri ilk etapta anlamlandıramazlar. Önce tenkit ederler, Sonra takip ederler, Ve en nihayetinde de takdir ederler…Müsterih olunuz. Yozgat sizin değerinizi idrak edecektir. Biraz sabır.” (Halil Gülşen- Eğitimci- Şair Yazar- Alaca- Çorum)
 “ Yozgat Şairler ve Yazarlar Dernek Başkanımı tecrübeli deneyimli edepli şahsiyet sahibi, eğitimci, şair yazar Ahmet Sargın beye bu şiir şölenini organize edip yurt içi ve yurt dışından seçkin şairler davet ederek Şiir Rüzgarını Yozgat ta estirdiği için şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Çok güzel bir program oldu, emeği geçen herkesi kutlarım.” (İbrahim Düğer- Şair Yazar /Kırşehir)
 “Bu güzel etkinliğin düzenlenmesi için canını dişine takıp gecesini ve gündüzünü bir eden, gerek şahsım gerek tüm katılımcılara, ilgisini eksik etmeyip üstün bir misafirperverlik gösteren siz kıymetli başkanım Ahmet Sargın'a, Yasemin Doğru, Rıfat Çakır ve diğer ekip arkadaşlarınıza, destek sunan Yozgat kurum ve kuruluşlarına ve tüm katılımcılara teşekkür ederim. Daimi başarılar sizinle olsun.” (İhsan İpek Cankurt- Şair Yazar- Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı)
 “Ahmet Abim, sen kültürümüzün temel taşısın. İster kabullensinler ister kabullenmesinler hodri meydan!...Kültürel anlamda limiti aşarak, hele hele misafirperverlik anlamında Yozgat ilimize yüz akı oldunuz. Bize saygı duymak ve emeğinize sahiplenmek düşer. Yozgat ilimiz siz gibi değerleri yetiştirdiği için hepiniz sevinin ve mutlu olun!... Çünkü bunu siz değil, diğer vilayetlerden gelen elçi olarak ben biliyorum. Yozgat ilimiz ve siz değerlerimize selam olsun.” (Turgut Aydın- Kayseri Halk Ozanları Dernek Başkanı)
 “Boş ver be başkanım, bu alem seninle tanıdı YOZGAT’ı… Biz ve onlar yokken sen vardın, bu gönül sofrasında...Herkes senin etkinliğinle tanıdı Yozgat’ı ..Efsane gibi adın dillerde..Bas git yoluna...” (Kaşif Kani Ertürk- Şair Yazar Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)
 “Ahmet Başkanım bizleri mükemmel ağırladınız. Çok teşekkür ederiz. Yozgat’ta 3 güzel gün geçirdik. Şairleri bir araya getirmeniz ve teşrik-i mesaide bulmamıza vesile olmanızdan ötürü Allah razı olsun. Bu arada kıymetli Vali Yardımcımız Şükrü Çakır da herkesle yakından ilgilendi. Değerli vakitlerini misafirlere ayırdı. Yozgatlılar olarak sizler böylesine değerli bir şair ve mülki idare amirine sahip olduğunuz için şanslısınız. Kendisine de teşekkür ederiz.” (Mahmut Özkoca- Şair Yazar / Hatay)
 “Uzun ve yorucu bir çalışma sonucu böyle güzel bir programla bizleri Güzel Yozgat’ta buluşturan değerli Başkanımız Ahmet Sargın Beye çalışma arkadaşlarına ve misafirperver Yozgatlı hemşerilerimize çok teşekkür ederiz. Cenabı Allah Size Yozgat’ta daha nice güzel programlar yapmayı nasip etsin. İnşaallah bir gün böyle etkinlikleri Doğu Türkistan da Urumçi de, Kaşlar da, Yarkent’ te, Gulca’da, Artış’ta yapmak nasip olur!... Sizlerle orada çok özlediğimiz vatanımızın havasını teneffüs eder, Bu Şanlı Al Bayrakla Gök Bayrağı oralarda açarız. Ve Gök Bayrağımız bir daha inmemek üzere Doğu Türkistan semalarında dalgalanır.” (Nurala Göktürk- Şair Yazar – Doğu Türkistan)