BU hafta ki köşe yazımızda Yozgat'ımızın, belli başlı problemlerine, sorunlarına değineceğim.
İlk önce yıllardır tamir ve onarım bekliyen ve üzerine yeteri kadar eğinilmeyen Saat Kulesi, çalışmıyan ve duran suspus olmuş, adeta gelinliğinin duağının açılmasını bekleyen, gelinlik bir kız gibi bekleyen tarihi ve Yozgat'ımızın sembolü olmuş tarihi, sembolik olmuş bir saat kulemiz var.
Bir türlü bakım ve onarımının yapılması yılan hikayesine dönen, 'bugün, yarın tamir ettirilecek' diye oyanılan ve ilgisizliğin kurbanı olan, Yozgat Belediyemizin ihmaline gelen ve bir türlü tamir ettirilemeyen Saat Kulemiz var adeta. Teknik Saatçi Sayın İlhan Kadıoğlu'ndan adresini alarak yola koyulduğumuz, araştırıp buluğumuz, saat tamircisi, Yozgatlı hemşerimiz Sayın Ahmet Acun beyi, ta yurt dışından Kosova'da bulduk. Yozgat Belediyemizin katkılarıyla, yurt dışından getirtdiğimiz kişi, kuledeki saatin tamiri için önce rapor hazırladı. Arızası ve parçaları tespit edildi. Ve sonuç itibarıyla Yozgat Belediyemizden onay alınmadı. Yılan hikayesine dönen, yaklaşık 15 gündür rotarla beklenen Saat Kulesi'nin restoresi ve saatinin tamiri; ne yazık ki Yozgat Belediyemizin ilgisizliğinin kurbanı oldu. Bir an önce saat kulesinin tamir edilerek tekrar eski günlerinde olduğu gibi çalışmasını Yozgat halkı olarak canı gönülden bistiyoruz. Belediyemizin bu konuyla bir an önce ilgilenip, çaresine bakılmasını istemekte ve arzu etmekteyiz. Umarım bu yazımızı yetklililer dikkate alarak bir şeyler yaparlar.
Diğer bir konu ise; Yozgatlı bayanların ilgisizliğinin kurbanı olan AQUA TERMAL PARK TESİSLERİ.  Ne yazıkki şuan kapısına kilit vurulmuş durumda ve milyarlık tesisler adeta kaderine bırakılmıştır. Buradan ilgililerden bir an önce yeniden bu tesisin hizmete açılmasını istemekteyiz.
Spor Vadisi'nde bulunan, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun bulunduğu yerin, çevre yolları ve altyapısının bir an önce yapılmasını yetkililerden istiyoruz. Bu yerler ilgi ve alaka beklemektedirler. Bu arada gerek yürüyüş ve koşu parkurları olsun, gerek basketbol sahaları ve tenis kortları, havalar ısınıncada göletinde su kayağı organizasyonlarını yetkililerden istiyerek, halkımızın hizmetine açılmasını diliyor ve bekliyoruz. Yapılan yatırımların, çevre ve yol düzenlenmesi, ufak tefek sorunların giderilmesini arzu etmekteyiz yetkililerden...
Yozgat'ımızın acilen otopark probleminin giderilmesi... Kış sezonuna girilmesi nedeniyle Çok Katlı Otopark inşaatının durması gündeme gelmiştir. İnşaat sezonunun açılmasıyla birlikte çok katlı otopark inşaatının ve kapalı Yozgat Hal Binasının kısa bir sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Yozgatımızın en büyük sorunu şu an Otopark ihtiyacı sorunudur.
Daha sonrada şu konuya değinmek istiyorum, müsadenizle; büyük bir özveri ve hizmetle yapılarak, açılan klimalı otobüs durakları, şehrimize farklı bir hava verdi. Lütfen bunları dikkatli ve zarar vermeden ve kıymetini bilerek kullanılmasını, Yozgatlı halkımızdan istemekteyiz.
Başka bir konu ise; adeta kıymetini bilemediğimiz, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzuna da yeterli ilgi ve kullanım sağlanmalıdır. Nedense halkımız tarafından gösterilmemektedir. Halbuki bu güzelim tesiste yarının şampiyon yüzme sporcuları yetiştirilebilir. Tabiî ki; yeterli organizasyonlar yapılabilirse.
Ayrıca bitmeyen ve tamamlanamıyan E-88 Karayolu Novada önünden Bahçeşehire kadar uzanan Sivas yolu istikametinde çalışmalrın tamamlanmasını istemekteyiz yetkililerden.
Sonraki bir mevzu da, Hızlı Tren ve Havaalanı projelerinin bir an önce yapılarak hayata geçirilmesini Yozgat Halkı olarak buradan istemekteyiz. 
Buradan yetkililere duyurulur. Esen kalın, sevgiyle kalın, saygılarımla.