8. düzenlenen Sorgun aşıklar Bayramında dostlarımızla buluştuk. Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğinden Şair Yazar Ekrem Gürer ve programın sunucusu Yasemin Doğru ile birlikte cumartesi günü Araştırmacı Yazar Durali Doğan Hocanın daveti üzerine Sorgun’a gittik. Sorgun Belediyesinin katkıları ve Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği (SOYAŞAD) nce  düzenlenen  8. Aşıklar Bayramı yine oldukça coşkulu geçti.
Sorgun 8. Aşıklar Bayramına yöneticilerin ilgisi Sorgun halkının desteği yine alkışlanacak  nitelikteydi.. Kaymakam Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Belediye Meclis üyeleri, il Genel Meclis Üyesi, daire müdür ve amirleri salonda hazır durumdaydılar. Programa Sorgun halkının coşkulu katılımı, yöneticilerin desteği takdire şayandı. Bu manada Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i Kaymakam Ali Arslantaş’ı ve SOYAŞAD’In Yönetim Kurulunu, Başkan Durali Doğan Hocamı canı gönülden kutluyoruz.
Sorgun 8. Aşıklar Bayramına katılan Aşıklar: Aşık Muhsin Yaralı, Aşık Kaptani, Sanatçı Gülsüm Kahraman, Aşık Ensar İpek, Aşık Murat Boydaş, Aşık Rıza Kaygusuz; Şairler : Durali Doğan, Hacı Yiğid, Mehmet Ali İlbaş, Hüseyin Adak, Mustafa Köksal, Hüseyin Gök, Ekrem Gürer, Sefil Döndü; programın sunucusu Yasemin Doğru..
Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Gazeteci, Araştırmacı Yazar Durali Doğan Hocamla bir çok programa birlikte imza attık. 90 yıldan beri devam eden şiir şölenleri ve televizyon programlarıyla Yozgat kültürüne hizmetimiz, emeğimiz ve alın terimiz bulaştı. Sorgunlu değerli kardeşim araştırmacı Yazar  Durali Doğan Hocamın  çalışmaları-  gayretleri gerçekten de unutulur cinsten değildir- takdire şayan konumdadır.
Sorgun Aşıklar Bayramının birkaç yıldır coşkuyla kutlanıyor olması bu emeğin ve gayretin ürünüdür. Sorgun halkının da desteği ve ilgisi unutulur cinsten değildir. Ayrıca gördüğüm kadarıyla Sorgunlu yöneticilerin kültür ve sanat faaliyetlerine destek ve katkıda bulunmaları arkadaşlarımıza çalışma azmi katıyor. İlçenin tanıtımına faydasını düşündüğünüzde ve halk kültürünün yaşatılması Türk Halk Edebiyatı ürünlerinin gençlere kazandırılması- Aşıklık Geleneğinin yaşatılması adına son derece önemli programlardır. Hem SOYAŞAD’ın Yönetim kurulunu hem de Sorgunlu Yöneticilerimizi kutluyor teşekkür ediyoruz.
Aşıkların türkülerini seslendirdiği, ozanların sazlarını konuşturduğu, şairlerin şiirlerini yorumladığı 8. Sorgun Aşıklar Bayramı dolu dolu geçti..Halkın coşku dolu alkışları ve izleyicilerin programın sonuna kadar olan yoğun ilgisi bizleri mutlu etti. Atışmalar, şiirler büyük alkış aldı. Son olarak sahne alan Sanatçı Gülsüm Kahraman salonu coşturmaya yetti. Salondan istek de alıp seslendiren sanatçı Yozgat Sürmeli Türküsüyle de gönüllere taht kurdu. Geç saatlere kadar devam eden programın sonunda katılımcılara Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Böylesine güzel bir programa imzalarını atan SOYAŞAD’ yönetim kuruluna, Başkan Durali Doğan Hocama ona destek veren Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e ve tüm emeği geçen dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Emeklerine yüreklerine sağlık. Hep sağ olsunlar var olsunlar Halk Kültürü onların desteğiyle yaşamaya devam ediyor, devam edecek inşallah.. Gönlünüze emeğinize  sağlık  dostlar …