Hafta sonu Sorgun’da 6. Aşıklar Bayramı vardı. SOYAŞAD tarafından düzenlenen ve Sorgun Belediyesi’nce desteklenen Aşıklar Bayramı muhteşem geçti. Yozgat ve Sorgun’da yapılan kültür-sanat faaliyetlerinde öne çıkan isimlerin tamamı orada buluştu.
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak bizler, Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği olarak Kelami Akdemir ve ekibi, Ankara İLESAM temsilcisi Durak Turan Düz, Yozgat’ın milli sunucuları Rıfat Çakır ve Yasemin Doğru, Şairler, Yazarlar hep oradaydı.
Programa davet edilmiş olan Aşık Gülsüm, Aşık Kaptani, Aşık Hacı Özkan, Aşık Alimi, Aşık Eseri, Aşık Rıza Kaygusuz, Aşık Kul Fani, halk şairi Sefil Döndü ve Yozgatlı şairler vardı, programa katılarak şölenin zevkli geçmesini sağladılar.
Sorgun Aşıklar Bayramı’na halkın ilgisi de yoğundu. İlyas Arslan Kapalı Spor Salonu dolmuş, oturacak mekan kalmamıştı. Başta Sorgun belediye Başkanı Ahmet Şimşek olmak üzere, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe emniyet müdürleri, daire müdür ve amirleri, misafir konuklar, Sorgun Belediye eski başkanı Yılmaz Kılıçaslan, kültür sanata sahip çıkan duyarlı tüm Sorgunlular oradaydı.
SOYAŞAD- Sorgun Yazarlar, Aşıklar, Şairler Kültür ve Araştırma Derneği yönetim kurulu tam kadro oradaydı. Başta Dernek Başkanı Durali Doğan hocam olmak üzere Hacı Yiğid, Mehmet Ali İlbaş, Hüseyin Adak programın kusursuz geçmesi için seferber oldular. Programa ilgi yoğundu ve gecenin zevkli geçmesine herkes özen gösteriyordu. Gecenin unutulmaz isimleri arasında Milli sunucumuz Rıfat Çakır da vardı.
Sorgun 6. Aşıklar Bayramı programında önce şairler sahne aldılar. Güzel şiir yorumlarının ardından aşıklar meydana çıkıverdi ve atışmalar programa renk kattı. Aşıkların sazlı sözlü sahne alışı seyirciler tarafından da alkışla destek buldu. Programın gece geç saatlere kadar devam etmesine rağmen kimse yerinden ayrılmadı, aşıklara olan ilgi ve sevgilerini gösterdiler.
Gecenin bazı önemli ilginç konukları da vardı. Rahmetli Kasım Kazancıklıoğlu’nun oğlu, Halk Şairi Sefil Döndü, çevre belediye başkanları, Çorum-Alaca’dan gelen misafir konuklar, Aydıncık eski Belediye Başkanı, emekli Çiçekdağı eski milli eğitim müdürü gibi. Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği yönetimi olarak Durali Doğan Hocama ve tam kadro ekibine destek vermek üzere biz de tam kadro oradaydık.
Genel olarak değerlendirdiğimde, Sorgun’da kültür ve sanat faaliyetlerine olan ilgi oturmuş artık, bu ilgi bizi oldukça sevindirdi. Nedense Yozgat’ta bu ilgiyi yakalamakta halen zorlanıyoruz. Sorgun 6. Aşıklar Bayramı’na halkın ilgisi beni duygulandırdı ve mutlu etti. Durali Doğan Hocamı ve ekibini kutluyorum. Tabi ki kültür ve sanat faaliyetlerine sahip çıkan Sorgun belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i canı gönülden kutluyorum.
Sorgun 6. Aşıklar Bayramı’nın ses getirmesini, tüm yurtta yankı bulmasını arzu ettiğimi ifade ediyorum. Kültür aşığı-Araştırmacı-Yazar-Selam Gazetesi’nin sahibi sayın Durali Doğan’ı takdir ettiğimi, kendisini desteklediğimi, emeğini ve çabasını alkışladığımı özellikle belirtmek istiyorum. Sorgun’da kültür*sanat denince onlar akla geliyor, hep var olsunlar.
Zevkli bir gece yaşanmış, dolu dolu bir program yapılmış, yoğun ilgi görmüştük. Yazarlar-aşıklar-şairler olarak bizler de bu yoğun ilgiden oldukça memnun ayrıldığımızı ifade ediyoruz. Gecenin sonunda plaket takdimi ve yemek ikramı yapıldı. Bu güzel geceye tüm ekibiyle katkıda bulunan Sorgun Belediye Başkanı Sayın Ahmet Şimşek’i takdir ettiğimizi, alkışladığımızı ifade etmek isterim.
Sorgun Yazarlar, Aşıklar, Şairler Kültür ve Araştırma Derneği üyelerini, yönetimini, dernek başkanı-kültür sevdalısı eğitimci, şair-yazar, Sorgun’un kültür elçisi Durali Doğan hocamı da kutluyor, başarılarının katlanarak devam etmesini diliyorum. Emeğinize yüreğinize sağlık. Geceye katılan konuklara, Sorgunlu hemşerilerime de saygı ve selamlarımı sunuyorum, harikaydınız. Var olan Sorgunlular.