''Yimpaş Yozgatspor'a akıl sır erdirmek mümkün değil'' diye söze başlayacaktım, Pazar günü Bozok Stadı ile Büro arasındaki yolu katederken. Ancak Gerede'den gelen 5-1'lik Sorgun Belediyespor yenilgisi ile ''Yozgat'a akıl sır erdirmek mümkün değil!'' demek daha doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum.
Şahin Özmen, Sorgun Belediyespor ile ilgili konuya girdiği için, buradan tekrarına gerek görmüyorum. O yüzden Yozgat'a dönüp, Yimpaş Yozgatspor-Maltepespor arasında oynanan ''Oyunu!'' irdelemekte yarar görüyorum.
Devre arasını çok iyi değerlendirdiği söylenen, giden oyuncuların yerine yenilerinin alındığı açıklanan, ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Kahramanmaraş Belediyespor karşısında oldukça farklı, başarılı bir takım hüviyetinde bir ekip izlenildiği kaydedilen takım bu Yimpaş Yozgatspor ise, o zaman oturup bir defa değil, 40 defa düşünmek lazım.
Hakemlerin etkinliği vardı. Bunu kabul etmekle birlikte, takımın, futbolcuların da hakemin yaptığı hataları daha da artırıp, aleyhe kararlar vermesini sağladığını gözardı etmemiz mümkün değil. Sürekli konuşan, itiraz eden futbolcuların harcadığı eforu, tükettikleri nefesi işlerine vermiş olsaydı, bugün daha farklı bir yorumu yapıyor olurduk.
''Buna bir iş kazası'' gözüyle bakmak istiyorum. Eğer futbolcularla aynı şekilde ''İş kazası'' olarak bakabilirlerse, o zaman sorun yok. Önümüzdeki haftalarda oynayacağımız maçlarda, Maltepespor karşısında oynadığımız maçta yapılan hatalar yapılmayacak demektir.
Yok eğer kendilerine bir mazeret üretir, ''Şöyle olsaydı olmazdı!'' derlerse, işte o zaman yandığımızın işaretidir. Puan durumuna ve ligdeki takımların performansına bakarak, ''Küme düşmeyiz'' denilebilir. Ancak, ortada alınması gereken daha 45 puan var. Alttaki takımlara bu puanın yarısını eklediğinzde bile sizin üzerinize çıkabileceğini unutmamak gerekir...