Osmanlının ülkemize kattığı  stratejik özelliği yüksek akdeniz ülkelerine bağlantı yerinde konumundan dolayı her zaman önemli olmuş bir ada kıbrıs.
    Bu adada Türkler ve rumlar bir arada yıllarca yaşadılar 1974 yılından önce rumlar ve başlarındaki makarios buradaki türkleri azınlık olarak görmeye ve kendilerini bu adanın sahibi gibi zannetmeye başladılar.Makarios’ta amerikadaki yunan lobisinide arkasına alarak türk toplumuna karşı zalimane tavrı ile zulüm yapmaya başladı.
    Rumların kendi aralarında ikdidar kavgasının sonunda eoka’ cı samson 74 yılında ikdidarı ele geçirdi ve makarios adadan kaçtı samson adadan türkleri temizlemek için türklere şiddeti artırdı.Adada rumlarla türkler arasında kanlı çatışmalar başladı ve o yıllarda türkiye başbakanı bülent ecevit kıbrısa deniz ve havadan müdahale etti.Türkiyenin buradaki amacı barışı sağlamaktı.Adadaki her iki kesimede barış götürüldü.
    Adada barış sağlandı türk tarafı kuzeye rum tarafı güneye geçti ve oluşturulan yeşil hatta birleşmiş milletler gözetiminde ayrı ayrı devletler olarak yaşamaya başladılar.
    Benimde iş toplantılarımdan birisi çalıştığım yıllarda kuzey kıbrıs’ta olacaktı ve bizler Ankara esenboğa havalanından ellibeş dakikalık yolculuktan sonra ercan havaalanına indik.
    Gazi magosa’da kalacağımız salamis bay otelde konaklamaya başladık.
    Ertesi günden itibaren kaldığımız günlerde kıbrıs’ın diğer kentlerini, tarihini insanlarının yaşantılarını inceleme imkanım oldu.
    Konuşuğumuz insanlarda  ta o yıllardan bu barış harekatından dolayı bir memnuniyetsizliğin olduğunu gördüm.
    Çoğunluk efendim biz rumlarla akraba olduk kız aldık kız verdik benim evim ve işim güney kesimde kaldı diye yakındıklarını duyduk.ayrıca kıbrısta bir dönem ingilterenin tayin ettiği vali tarafından yönetildiğinden ingiliz yönetimi  hakim oldu için efendim önceden biz alışverişlerimizde ingiliz paundu kullanıyorduk o para değerli idi diyorlar şimdi ise türk lirasının paun’da karşı değerinden yakınıyorlardı.
    Kıbrısta  yaşayan hem türklerin hem rumların sevdiği ve en çok seyahat ettikleri ülkelerin başında hala ingiltere geliyor. Kıbrıs’lının çoğunun İngiltere’de dükkanları ve evleri var.Çocukları orada tahsi görüyor.
    Kıbrısta benim gördüğüm turizm en önemli gelir kaynakları bunun yanında hatırı sayılır bolca üniversite ve öğrenci var.Türkiyeninde maddi ve manevi desteği sayesinde rahat rahat yaşıyorlar.
    Bugünde geçmişteki bu çektikleri sıkıntıları unutmuş olmalılarkı bazı kesimler pankartlar açarak Türkiye aleyhi gösteriler yapıyorlar .
    Türkiye aleyhine yaptıkları bu eylemler hiçte hoş değil Sayın Başbakanın sinirlendiği kadar var inşallah bu hatalarından en kısa zamanda dönerler.Bu hareketlerin dünya’nın izlediği kıbrıs’tan Türklere karşı yapılmas hiç yakışmıyor.İnşallah hatalarını anlarlar.
    Hoşçakalın