Kütüphaneler Haftası nedeniyle bizleri mekânlarına davet eden Yozgat İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Karabacak ve ekibinin misafiri olduk.
Derneğimize bizzat gelerek birlikte bir şiir programı gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade ettiler. Bu teklife Yozgatlı Şairler – Yazarlar olarak biz de seve seve evet dedik. Çünkü sonuçta öğrencilere kütüphane alışkanlığını kazandırma düşüncesi vardı. Bir eğitimci olarak kitap ve kütüphanede bizim en sevdiğimiz alanlardı.
Yozgat Şairler – Yazarlar Derneği’nden zamanları müsait olan Nuh Şahin, Osman Yüksel, Yusuf Koç ve Celalettin Yünel’i alıp birlikte programı gerçekleştireceğimiz İl Halk Kütüphanesi okuma salonuna geçtik. 
Yozgat Kütüphane Müdürü Mustafa Karabacak, Ahmet Çakmak, Şükrü Şenyiğit, Osman Aktoklu, Aydın Tanış, Osman Dalaslan ve Mehmet Altay’dan oluşan ekibiyle tam kadro güler yüzle karşılayıp bizi salona buyur ettiler. 
Salonda oldukça samimi bir ortam hazırlanmıştı, hazırlıklar tamamdı. Yozgat Endüstri Meslek Lisesi’nden bir grup öğrenci ve başlarında iki öğretmen arkadaşlarımız vardı. Sade, içten, samimi özel bir mekan hazırlanmıştı. Öğrenciler de bu güzel mekâna uyum sağlamışlardı.
Mekan Halk Kütüphanesi olunca eski anılarımız tazelendi. Uzun uzun ondan da bahsettik. Öğrenci, öğretmen ve okul yıllarının unutulmayan tatlı anılarından. İstedik ki, yavrularımız imkansızlıklar içinde okuyan bizlerin hayatından ve yaşadıklarımızdan ders alsınlar.
Kütüphane Müdürümüz Mustafa Karabacak bir açış konuşması yaparak programın akışını bize bıraktı. Ben de çocukları sıkmama adına şiir ve konuşmacılar arasına öğrencilik anılarımızdan örnekler sunarak programın sıkıcı olmamasına özen gösterdim. Amacım hem şiiri sevdirmek hem şairleri tanıtmak hem de okul yolunda çekilen sıkıntılara katlanmayı dillendirmekti.
Yozgat Şairler – Yazarlar Derneği adına programa katılan arkadaşlarımız sırayla şiirlerini okudular. Üniversite ayağımızı oluşturan Celalettin Yünel ve öğrenci arkadaşları da salonda bizimle birlikteydiler. Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesiyle diyalogumuzu kesmemek birlikte çalışmak istiyorduk. Bu konuda bize yardımcı olan Fatih Hocama teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
Bozok Üniversitesi’nden aramıza katılan ve büyük çaba sarf eden Celalettin Yünel ve derneğimizin bayanlar kolunu yürütecek olan hanım kızlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Onlarda kütüphane şiir programına güzel yorumlarıyla renk katmış oldular. Başarılarının daim olmasını diliyoruz.
Kütüphane şiir programı arkadaşlarımızın okudukları şiirlerle şekillenirken aralarda anlattığımız okul anılarıyla da sıkıcı olmaktan kurtulmuş oldu. Sade, hoş, samimi, içten bir ortamda gerçekleştirilen şiir programı su gibi akıp zihinlerde hoş bir seda bıraktı. Öyle umut ediyorum ki, kimse sıkılmadan, şiir tadında ve ağız tadında bir güzelliğe ulaştılar. Gözlerde ve bakışlarda ben onu hissettim. 
Programın sonunda Kütüphane Müdürü Mustafa Karabacak ve ekibine misafirperver tutumları nedeniyle teşekkür ettik. Personeli, Ahmet Çakmak, Şükrü Şenyiğit, Osman Aktoklu, Aydın Tanış, Osman Dalaslan ve Mehmet Altay’ın ellerini sıkıp muhabbet ve sevgilerimizi ifade ettik. Sıcak ilgilerinden dolayı mutlu kaldığımızı dile getirdik. 
Ayrıca programın dinleyici kısmını oluşturan Yozgat Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine de teşekkür ediyoruz. Hem öğrenciye yakışan tutumları, hem de kütüphaneye yakışır tavırları ile dikkatimizi celp ettiler. Sanki özel, beyefendi bir ekip seçilmişti, bundan da son derece mutlu olduk.
Kitap bizim dostumuz, kütüphane yuvamız. Kütüphaneler yetiştirdiğimiz sıcak-samimi mekânlar. Biz onların havasını teneffüs ederek büyüdük. Bizleri kütüphaneler adam etti. Kötü alışkanlıklardan, gençliğin taşkınlığından bizi kütüphaneler korudu. Kitap da, kütüphane de, orada çalışanlar da bizim dostlarımız, arkadaşlarımızdır.
Yozgat İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirdiğimiz bu güzel şiir programı için bize kapılarını ve gönüllerini açan, sıcak dostluk mesajları sunan tüm kadroya teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.