Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bölgesel kalkınmaya yönelik yapılacak belirli yatırımlar için hibe veriyor. 
Bu dönem hazırlanacak toplam 13 milyon 527 bin lira yatırım tutarı olan projenin 8 milyon 214 bin 965 lirası hibe olarak, yatırımcıya ödenecek.
Daha önceden de yazmış, ayrıntıları hakkında da bilgiler sunmuştuk. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğü teknik elemanları, yatırımları tanıtmak, daha fazla projenin hazırlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
İl Koordinatörü Veli Büke, elinde çanta, yurt içi yurt dışı geziyor, verecekleri destekler konusunda bilgilendirme yapıyor, yatırım konularını anlattığı gibi, yatırımın nasıl yapılacağını, yatırımın hayata geçirilmesinin ardından elde edilecek geliri, istihdamı da ayrıntılı olarak dile getirip, yatırımcıya yol haritası da çiziyor. Birebir görüşmeler, ikna çalışmaları da yapılıyor. 
Yozgat için bulunmaz çok önemli bir fırsat. Ama ne yazıkki istenilen düzeyde proje yok. Herkesin proje konusunda uzman olmasına da gerek yok, eğer sorun ‘‘Nasıl proje hazırlayalım?’’ ise, kurumun teknik elemanları bu konuda gerekli desteği veriyor.
Hangi aşamada bilemiyorum ama kırsal kalkınma yatırım programından yararlanmak üzere Antalya’dan bir işadamının çalışma yaptığını biliyoruz. Alanya’da turistik oteli bulunan işadamının Yozgat’ta da en az 400-500 yatak kapasiteli bir otel projesi bulunuyor, turizme yönelik. Aynı projenin içerisinde arıcılık da yeralıyor.
İşadamının yatırımdaki temel  düşüncesi şu; Antalya’da bulunan otel ile Yozgat’ta kuracağı otel birbiri ile koordineli çalışacak. Doğa turizmini benimseyen özellikle yabancı turistleri Yozgat’a getirip, konaklamalarını ve doğayı gezmeleri sağlanacak.
Bununla birlikte uygulanacak proje ile arıcılık yatırımı devreye sokulacak, otelle eşzamanlı. Hesap basit, günlük oteldeki müşterinin kahvaltısı için masalara konulan 20 gram bal piyasadan alındığında ortaya çıkacak olan rakamı siz hesap edin. İşadamının aldığım bilgiye göre, kuracağı tesis sadece arıcılıkla sınırlı olmayacak. Çiftlik kurmayı planlıyor. İçerisinde diğer doğal hayvansal ürünlerin de üretimi yapılacak, daha doğrusu otelin tükettiği gıda ürünleri de buradan temin edilecek.
Bir anlamda bir taşla iki kuş vurulmuş olunacak.
Aslında para kazanmak kolay. Yeterki planlı, programlı ve ne yaptığını, neden yaptığını bileceksin. Bilmezsen, kısır döngü içerisinde kalırsın.
Bunu neden anlattım; Yozgat’ta bu yönde yatırım yapabilecek insanların olduğunu biliyorum. Eğer Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğüne uğrayıp, yapmak istediği yatırım konusunu aktarabilirlerse, gerekli yardım ve desteği mutlaka bulacaklardır.
Türkiye’de organik tarıma yönelik ilgi giderek artıyor. Sadece tarımsal üretim değil, hayvancılık sektöründe de organik üretim ön plana çıkmış durumda. Bunun için en elverişli topraklara sahibiz, diye düşünüyorum...
________________________

Hayaller gerçek olur

''Düşünüyorsan hayallerin de vardır,Hayalin olduğuna göre, hedefe yakınsın.''

Yıllar önce İleri Gazetesiyle yollarımı ayırmaya karar verdiğimde, ''Yozgat'ta yerel gazetelerde çalışmama'' kararı almıştım, kararımda da durdum, mahlazlı bir-iki köşe yazısı dışında.
Emekliye ayrılıp, köşeme çekilmek üzere hazırlıklarımı tamamladığımda birden İleri'nin mutfağında buluverdim kendimi. 
Gençlik ve erginlik dönemine geçiş yıllarını kutladığımız yıllarda bıraktığım İleri gazetesine olgunluk döneminde tekrar dönmüş olmanın verdiği mutluluk ve hüzün karışımı içerisinde bugün kuruluşunun 46'ıncı yılını kutluyoruz.
Belirli bir yaşa gelindiğinde genç nesillerin başarılarını takip edip, sizden deneyimleriniz hakkında bilgi talebinde bulunmasını istersiniz. Bunun yerine, ''Gir mutfağa ahçıbaşı ol!'' denilince kaplıyor insanın içini hüzün. Diğer taraftan, yıllar önce hayal bile edilemediği bir dönemde, ''Önce düşünüp, ardından hayal kurup, hayali gerçeğe dönüştürdüğümüz'' İleri Gazetesi'nde varlığınızla yön veriyor olmanın da mutluluğunu yaşıyorsunuz.
İşte bu duygu ve düşünceyi anlatmak çok zor...
Bu karmaşık duygular içerisinde ulaştık olgunluk dönemine...
Ne mutlu bize...