BİRİLERİ her ne kadar Yozgat'ı konuşmamızdan, Yozgat'ın sorunlarını, beklentilerini dile getirip, yanlış atılan adımlar konusunda uyarılarda bulunmamızdan gereğinden fazla rahatsız olmuş olsa da, konuşmaya, yazmaya devam edeceğiz. Etmek zorundayız. Bizlerin Yozgat'tan başka gidecek bir yeri, yurdu bulunmuyor. Sadece kendimizin geleceği için değil, konuşmamızdan, uyarılarda bulunmamızdan rahatsız olanlar için de bu şehrin yaşanabilir olmasını istiyoruz. Tek derdimiz bu... 

Yozgat, Covit-19 tedbirleri nedeniyle sakin dönemlerini yaşamasına karşın, belirli saatlerde görülen trafik yoğunluğu sinirlerin de gerilmesine neden oluyor. Ramazan ayı yaklaşıyor. Bu gidişat bu şekilde artarak devam ederse, Ramazan ayında trafikle ilgili daha ciddi sorunlar gündeme gelecek/ yaşanacaktır. O nedenle gerekli tedbirlerin kısa vadede alınıp, orta ve uzun vadeye yönelik bir planlama, yol haritası hazırlanması gerekir/zorunluluktur.

Lise Caddesi, şehir merkezinden geçen E-88 Karayolunun alternatifi gibi kullanılıyor. Ama artık, yetersiz hale geldi. Şehir içerisindeki mevcut parelel yolların trafik komisyonu tarafından yeniden ele alınıp, Lise Caddesi'nin alternatifleriyle birlikte eski Hastane bölgesinden Bozok Stadına kadar olan kesimde yeni bir alternatif yolun devreye sokulması gerekir. Lise Caddesi ve Karayolundaki trafik yoğunluğu hafifletilmeden, kavşaklardaki sıkışıklığı önlemek mümkün değil.

Yozgat'ın ışıklandırılmış makyaja değil, öncelikle var olan sorunlarının en azından kısa vadede hafifletilmesine ihtiyacı var. Boşa akıp giden zaman Yozgat'ın aleyhine akıyor.