Hukukçuluğu  seçmeden önce idealim gazeteci olmaktı. İnsanoğlunun ideallerinden asla vazgeçmemesi ilkesiyle acizane bu gazetede köşe sahibi olarak bu mutluluğu tattım. Ancak bu mutluluğun asıl sebeplerinden birisi yazarları ile, çalışanları ile, sahibi ile ve tabi ki okuyucusu ile koskocaman  bir ailenin içerisine girmek ve o ailenin bir üyesi olmak. 
1967 yılında ben doğarken aynı yıl gazeteniz İLERİ’de dünyaya geldi. Uzun yıllar okuyucusu ve sıkı takipçisi olduğum gazete ile bu defa daha organik bir bağımız oluştu. 49 yıl boyunca hem ben büyüdüm hem İLERİ büyüdü.   
Gazeteniz bugün için Türkiye koşullarında ender bir başarıya imza attı. Yerel bir gazete olarak tam  49 yıl dimdik ayakta kaldı. Üstelik arkasında  sermaye gruplarının sahipliği olmadan, siyasi hormonlara tamah etmeden.  
49 yıllık  yayın hayatında kimsenin adamı ve kimsenin gazetesi olmadan günlük gazete çıkarmak, kimseye yaranma endişesi taşımamak,  kimseden korkmadan haber yapmak kolay iş değildir.  
Anadolu basını mensubu olmak ,  karlı olmayan ve sadece idealiniz uğruna çaba sarf ettiğiniz bir işte   mali ve manevi zorluklarla da  baş etmek demektir. İLERİ bunlarla baş etmiştir.  
Bu mücadeleli yıllarda  Türkiye’deki hızlı değişimi,  Yozgat’taki kimi iyi kimi kötü değişimi iliklerinde hissetmiştir İLERİ. 
Her şeyi yazmış, her şeye tanıklık etmiş, tarihe not düşmüştür.  
Bu başarı hikayesinin arkasında her şeyden önce gazetesine sahip çıkan okuyucu, sizler varsınız.  
Bu başarı hikayesinde  gece gündüz çalışan ve geçmişte çalışmış olan emekçilerin alın teri var.  
Bu başarı hikayesinin arkasında acizane yazıp çizen bizler varız. 
Bu başarı hikayesinin arkasında üç kuşaktır özveri, çaba, emekle harmanlanmış bir de “KAYHAN” ailesi var.  
Nice güzel yıldönümleri yaşamak, yarım yüzyılları, asırları devirmek dileğiyle, İLERİ.