ZAMAN zaman çıkıp dolaşıyoruz ülkemizin güzel seçkin şehirlerini. Her biri birinden güzel cennet misali şirin kentlerimiz  var. Her gittiğimiz yerle Yozgat' ı karşılaştırıyor, keşke Yozgat' da Şunlar da olsaydı, Dediğimiz oluyor. Her Şehirde ortak olan bir Kaç şey var...Mesela araç trafiği her şehrin bariz sorunu! Bir de plansız- programsız yapılaşma?
    Sürekli göç yaşandığı için Şehirlerimiz karma insan gruplarını barındırıyor. Yani her şehirden, her Köyden ve her cinsten insan manzaraları ile karşılaşıyorsunuz. Yozlaşma, Yabancılaşma, güvensizlik ve samimiyetsizlik gün gibi açığa çıkıyor. Insanlar hoyrat gibi birbirlerine yabancı duruyor, yabancı durmak zorunda kalıyor. Soğuk ve samimiyetsiz.
    Sağımızda Boğazın muhteşem manzarası ve Masmavi denizi, solumuzda yeşil bir alan ve insanı cezbeden bir park; hanım diyor ki: " Hey gidi güzel memleketim Yozgat sen hepsinden güzel ve özelsin!" Tabi ki gülüşüyoruz... Doğruluk Payı da var Yanlışlık  Payı da... Yani bunun adı: yaşadığın Şehre duyulan Özlem ve hayal!...
    Yozgat'ın geri kalmışlığı, sahipsizliği, garipliği hep içinizi acıtıyor. Keşkeleriniz zirve yapıyor? Benim şehrim neden bunlardan mahrum kalıyor? Diyor ve hayallere dalıyorsunuz. Adapazarı- İzmit Körfez'inden yol boyu devam ediyoruz. Gözünüzün Alıp- alamadığı tüm mekanlar binalarla iş yerleriyle hatta fabrikalarla dolup taşmış. HAKLI olarak diyorsunuz ki: Yahu benim Yozgat'ımın ne suçu var ki bir Allah'ın kulu gelip yatırım yapmıyor, fabrika kurmuyor? Sitem ve isyanlarınız tavan yapıyor!
    Bursa? Tamam yeşil Bursa Demiş Osman Gazi'nin yattığı bu güzel mekana hayran olmuşuz! Ama bir de doğasını alanını düşünün: Uludağ'ın eteklerine kurulmuş engebesi fazla tipik bir Anadolu şehr-i? Ama izlemeye seyretmeye gözünüz yetmiyor. Her Yön her yan bina dolu....Yani insanlar buraya  Akın etmiş her yeri doldurmuş? Denizi yok, manzarası çok da süper değil ama bu yığınaklık niye? Yine Soralım: Be gardaşım Yozgat'ın suçu ne kaçıp kaçıp buraları dolduruyorsunuz? 
    İstanbul? Akıl sır ermiyor! " Dağı taşı altın" diyen Hücum etmiş yer gök insan, araç ve bina dolu! Kilometreler gerisinden Başlayan şehir kocaman bir devleti andırıyor. Samimiyetle söylüyorum ki: bina yığını, trafik zulmü ve garipleşmiş-yabancılaşmış insanlarla dolu? Sorsan bu Şehirde de yüzbinlerce Yozgatlı yaşıyordur. Yine Sorsanız hepsi mutsuz, hepsi umutsuz ve hepsi Yozgat hayali- özlemi ile yanıp tutuşuyor. 
    Canımı sıkan da şu: Termal turizm merkezi olabilecek bir şehir olan Yozgat yaptırımsız garip ve mahzun!..Sahipsiz deyince birileri güceniyor ama maalesef sahipsiz. Bu şehirden göçen göçene, kaçan kaçana!.. Biri karşınıza çıkıp da nereye gidiyorsunuz yahu ? Dememiş diyememiş! İ ş aş - ekmek, fabrika, okul, hastane, fabrika, hayranlık, büyük şehir hayali adına ne derseniz deyin! Kaçan kaçana....
    Gelmişim bu garip Şehire dolaşıyorum. Tedirginim, ürkek ve ihtiyatlı... Malum Hırsızı, haydutu, zorbası ve psikopatıyla iç içesin. Masum , dürüst, onurlu ve ahlaklı milyonlarca insan da bu hengâmenin içinde kaybolmuş gitmiş! Onun için ürkek ve tedirginsiniz!.. Hani derler ya diken üstündesiniz? Samimi insanların Arasında samimiyetsiz dolaşıyorsunuz!.. Hadi  gururla - huzurla mağrur ve güvenle dolaştığınız Yozgat'ı hayal etmeyin?
    Yozgat'a sahip Çıkmayan Yozgatlı zengin utansın! Yozgat'a yatırım yapmayan fabrikatör utansın! Yozgat'a yatırım yapmaktan kaçan iş Adam'ı utansın! Yozgat'ın suçu ne be kardeşim? Ne istedin de yerine getirmedi bu şehir?
    Son olarak bir örnek daha sunalım: Bir esnaf- iş Adam'ı Muş dan İstanbul 'a gelmiş. Bir Lokanta açmış, tutulmuş, Tanınmış lokantası bir fabrika gibi Çalışıyor. Aklım hayalim almadı! Fabrika değil lokanta! Muş da olmazmıydı bu iş? Cevabım Yoook! Keşke bu kaliteyi bu müşteriyi Muş' ta yakalamış olsaydı! Yozgat'ta yakalamış olsaydık. Damak tadını yakaladık da Yozgatlı yemeyiz mi dedi?
    Yozgat içimizin acısı, Yozgat hayallerimizin yaşandığı şehir. Nereye gitsek Yozgat hayali bizimle dolaşıyor. Samimiyetle ifade ediyoruz: Anadolu insanının candan samimi dostluğunu yardımseverliğini, candan yaklaşımını ve KARDEŞ duygusunu bu yozlaşmış Şehirlerde bulamıyorsunuz. Yozlaşmak, yabancılaşmak ve tüm insani değerlerden uzaklaşmak istiyorsanız buyrun Batı'nın samimiyetsiz dostluğu sizi bekliyor!.. Hayallerimin şehri: YOGAT  Rabbim sana sahip ve güçlü yöneticiler nasip eylesin!...