Bana göre şu dünyada imrenilecek tek şey; tüm beklentilerini asgari seviyede tuttuğu halde, mutluluğun en alasını yakalayan insan kahkahasıdır. İnsanoğlunun tek bir etkili silahı vardır, kahkaha diyor Mark Twain… Çok doğru… Karşınızda ki kahkaha atar, inanın karşısında kendinizi tutamaz sizde gülmeye başlarsınız. O kadar pozitif enerjilidir, neşe gark eder, bulunduğunuz ortamda bir anda çiçekler açılır deyim yerindeyse.. Ve inanıyorum ki her insanın hayatında böyle biri mutlaka var hatta okuduğunuz bu satırlarla da aklınızdan o kişi geçiyor olabilir.
    Ben sanırım bu konuda biraz şanslıyım çünkü hayatımda birden çok şen kahkahalı insan var. Gülmeyi çok seven bir insan olarak, her zaman da çok heveslenmişimdir şen kahkahalar   atmaya ancak sahip olduğum bir özellik değil. Daha çok gülerken boğulanlardanım ben.
    Benim dilimdeki tarzı bu gülüşümün..Kahkaha atmak bir marifet ve bu şekilde ünlenen insanları da tanıyoruz televizyonlardan ancak itiraf etmeliyim ki aslında benim çevremde o kahkahalardan çok daha iyisini atan insanlar var. Bu fikri ilk olarak yakaladığım insan kuşkusuz sevgili yengem Sultan. Güldüğünü başka bir odadan duysam, yüzümü gülümsetir. Ailemde yengem gibi kahkahalarıyla beni gülümseten diğer bir kişi de kaçınılmaz sevgili kuzenim Merve ve tabiki sevgili abim Kürşat. İşte bu üç isim için düşüncelerim, gençliklerinden birşey kaybetmemelerinin sırrının kahkahalarından geçmesi. Hayata dair bu en özel sırrınızı açıkladığım için de affınıza sığınıyorum ayrıca!
    Bu sırrın bilimle de kanıtlandığını belirtmeliyim. Şöyle ki bir araştırmaya göre kahkaha atmak; stresi azalttığı gibi bağışıklık sistemini de desteklediği için gerçek yaşı 8 yıl geriye taşıyor. Küçük bir şakaya veya akla gelen bir düşünceye kahkaha atmak kan damarları için de çok faydalı, kahkaha atıldığında kan akışı hızlanıyor ve kan damarları rahatlıyor ve dolayısıyla genişliyor. kan damarlarındaki bu genişlemeyle de  kalbin iş yükü azalıyor. İşte bu nedenledir ki çok gülen insanlar geç yaşlanıyor. Yeni doğum yapmış anneleri de ilgilendirecek bir bilgi vereyim. Bebek emziren annelerin kahkaha atmasının, anne sütündeki melatonin düzeyini arttırdığı ve bu sayede bebeğin alerjiye yakalanmamasına yardımcı olduğu da Japonya'da yapılmış bir deneyle kanıtlıdır. Gülmenin insan hayatındaki önemini anne-bebek ilişkisi gibi  oldukça önemli bir durumla ispatlamış Japonlara sonsuz sevgiler…
    Gülmekten bahsediyorken bu kadar aslında bir de bu işin ardında güldürebilen insan olmak da var. Güldürebilmek de bir maharet… Maharet diyorum çünkü insanları güldürüyüm, eğlendiriyim derken komik duruma düşebilmek gibi bir durumda söz konusu yani güldürebilmeyi kaliteden geçiremeyenler bu durumda sınıfta kalıyor. Güldürebilmek çok ciddi bir iş. Bunun için için zeki olmak gerekir ve olaylara farklı açılardan bakmanız gerekir. Mesela ben hep öyle yapıyorumJ Şaka bir yana herkese gülmeyen bir insan olarak beni güldüren insan azınlığından da kopamam, gülmeyi seviyorum güldürebildiğim kadar da güldürmeyi. Kahkahalarınız eksik olmasın…