Travma geçirdi. İlk yardım olarak duttular. Kendine geli gelmez, diğer haley arkadaşlarına ”Ayağı bozmayın geliyom” dedi.
Ertesi günde aynı şekilde eğlenceler devam etti. Davul zurna eşliğinde ev ev gezilerek yenge toplandı. Genç kızlar en güzel elbiseleriyle, topuklu şeher ayakkabılarını giydiler. Yürüyüşleri neyi tüm değişti ve şeherli hatınlar gibi çente (Çanta) ne taktılar. Delağanlılar (Delikanlılar) Odası ve Ihdıyarlar (İhtiyarlar odası diye iki bölüm oluşturuldu. Gündüz avratlar oynadı, gece erkekler.
Pazar günü gelip çattı. Guccük Durağın Haceli moturu koştu. Vagınat tüm avratlarınan doldu. Kel Menduf'un at arabası, Dınılı İzet'in at arabası, Garibin İdiriz'in Gatırlar, Aleddinin Bahri'nin at arabası, Nurettinin Durak'ın at arabası, Gır Yılmaz'ın at arabası, Kose Veyis'in, Gocekanın Hasan'ın at arabaları tüm koşuldu. Hepsinin üstüne en az 12'şer, 13'er kişi bindik. Doğru karşı köye…Ufak tefek araba arızaları ve devrilmeleri oldu. Dağlının gatırlar parladı. Neyse sorunsuzca gelinin köyüne geldik. Damda çok güzel bir düğün sufrası kurulmuş. Şehriye çorba, yoğurtlu mantı, etli pilav, sütlü ve sini. Yuha ekmekler, şimşir kaşıklar, kelle suvanlar…  Ye babam ye.. Allah bereket versin. Hepimizde çok güzel doyduk. Yemek duvalandı. Rahmetlik Karaca Dayı öyle bir yanık baş bağlama havası vurdu ki, insanın içi sızlıyordu. Sadece Belgıya Gelinin gardaşları, anası, babası, bacıları değil, tüm millet ağladı. Gelinin guşağını gardaşı ağlamaktan bağlayamadı. Neyse gelini aldık. Motura iskembi kondu ve üstüne bindirdik. Bizlerde at arabalarına yerleştik ve yarış ederekten bizim köye geldik. Guddusü'nün atlar maşşallah birinciye geldi. Ben Gocakanin Hasan'ın at arabasındaydım, Cin Faruk heç gamçi vurmuyodu ki, arabayı iki kere de makaslattı. Ancak beşinciliğe geldik.