İNSANLIĞIN temeli eğitimle başlar. Eğitim bizim için insanlığa hizmet yarışıdır. Hayatı Öğrenmek, hayata Yön vermek ve ahlaki değerleri hayatımıza hakim kılmak için iyi bir eğitimden geçmek gerekir. Dinimiz İslam bilime- eğitime büyük önem vermiş, Allah'ın ilk emri :"Oku- Yaratanın adıyla oku" diyerek tebliğle bu eğitime başlanılmıştır. 
İnsan için uğrunda yorulmaya, sıkıntı çekmeye değer en hayırlı amaç, hedef bilgidir, ilimdir. İlim yoluna gönüllü girilen bu yolda, gerekirse pek çok dünyevi zevk ve menfaatten mahrum kalınması, çile ve zorluklara göğüs gerilmesi gerekmektedir. Sadece dini bilgiye ulaştıran yol değil, insanlığa faydalı olan her türlü bilgi ve yönteme götüren yol kıymetlidir. 
Esasen insan, hayatı dünyayı bilmekle yücelir. Âlim, bilgisi ile çevresini aydınlatırken; abid de ibadetiyle ışık verir insanlığa. Melekler, iyi insan olma mücadelesinde insanlara destek olduğu gibi, kendini ilme, bilgiye, irfana adayana da yardım eder. Allah Resulü (sav): “İlim için yola koyulan kimse, dönünceye kadar Allah yolundadır.’  Hadisiyle  bu gerçeğe işaret etmiştir. 
İlim elde etmek, sadece bir bilgi yüklemesi değil, aynı zamanda imanla yakından ilişkili olarak ruhen ve fikren ilerleme çabasıdır. ‘Allah’a karşı ancak kulları içinden âlim (bilgili) olanlar derin saygı (huşu) duyarlar, ayeti bilgi ile iman arasındaki bu ilişkiyi güçlü bir şekilde vurgulamaktadır. 
"De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? ayeti de bilgi ile iman birlikteliğinin bir başka ifadesidir. Rasulallah (sav) bir duasında “Allah’ım faydasız ilimden sana sığınırım.” buyurarak, Allah ve Rasulü’nün övdüğü ve teşvik ettiği ilmin, insanlığa faydalı olan ilmin olduğunu söylemektedir. Faydalı ilim ise, ahlakı güzelleştiren, davranışlara olgunluk kazandıran, kişinin Allah’a yakınlaşması ve saygılı olmasını, hakka ve hukuka riayet etmesini temin eden, kişiyi ve toplumu maddi ve manevi alanda huzura kavuşturan bilgilerdir. 
 “İlim mü’minin yitiğidir. Nerede bulursa onu almalıdır. (öğrenmeye ve uygulamaya) en layık olan da odur” diyen bir peygamberin ümmeti olarak bizler, ilme gerektiği gibi önem vermek zorundayız.  Çocuklarımızın sadece okula gidip gelmelerini, onların okul ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizi düşünmek, yanlış bir anlayış olacaktır. 
Çocuklarımızın kabiliyetlerine göre, onları geleceğe hazırlamak, Dini ve milli bilgilerle donanmaları- üniversite eğitimi almaları için onlara imkânlar hazırlamak da anne babalar olarak bizlerin görevleridir. Hem dünyevi hem de ahireti kazanma adına onlara iyi bir eğitim vermek hepimizin görevi olmalıdır.  
Gençlerimizin daha iyi bir hayat ve gelecek için yetenekleri ve istekleri doğrultusunda onları meslek eğitimine yönlendirmek, onlara yapabileceğimiz en büyük desteklerden biri olacaktır.   Çocuklarımızın hem meslek yönünden hem de dini ve manevi değerlerini öğrenmeleri açısından onlara vesile ve yardımcı olmalıyız. Öğretmen, öğrenci, veli olarak daima işbirliği içinde olmak zorundayız. Eğitimde süreklilik esastır.
Yeni dönemde eğitimlerine başlayan öğrencilerimize Yüce Allah’tan başarılar diliyoruz.. Rabbimiz yavrularımıza zihin açıklığı versin, emeklerini zayi etmesin. Onları her türlü kaza-bela ve kötülüklerden korusun. Yeni eğitim döneminin tüm yavrularımıza, öğretmenlerimize ve anne-babalarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Kazlara karşı, kötü niyetli kişilere karşı ve her türlü uyuşturucu satıcılarına karşı çocuklarınızı adım adım takip edelim ve onları topluma kazandıralım. Bu görev hepimize düşüyor.