Ömrümüzün ırmakları, serin dereleri akıp gidiyor damla damla, şırıl şırıl. Bir geçmişi, bir geleceği tescilliyoruz yazdıklarımızda ve yıkıyoruz, arınıyoruz bütün anlattıklarımızda. Çünkü Yozgat’lı olmak, Anadolu’nun bağrından kopup gelmek biraz da böyledir, biraz da duruluktur.
    Biz en berrak hallerimizle, büyüklerimizle ve küçüklerimizle tam kırk beş yıldır huzurlarınıza çıkmaya gayret ediyoruz. Ömür yeterse şayet bu kırk beş yıllar sonsuza kadar devam edecek Allah’ın izniyle. Öyle ki bir meşale İLERİ GAZETESİ, öyle ki son düzlüklerde, son metrelerde yeni bir fidan alıyor bayrağı ve alkışlarınız altında koşup duruyor.
    Bizlerin soluklarını ve adımlarını ancak sizler, siz yüreği sevgi dolu İLERİ GAZETESİ okuyucuları kesebilirsiniz. Çünkü en büyük cevabı Millet verir. Çünkü yaşatan devletleri, içinde yaşayan, yüreği sevgi dolu insanlardır.
    Sizler dünyamızın en güzel varlıklarısınız. Nefesimiz, enerjimiz ve varlığımız sizlerin gözlerinde, yüreklerinde yaşıyor ve kalemlerimiz ancak sizlerin gönüllerinde çağıldıyor. Dilerim birlikte coşkun ırmaklar, şelaleler ve hatta uçsuz bucaksız denizler oluruz.
    Yarım asıra beş kala “Sayın Mükremin Kayhan’la” ve büyük ekibiyle, büyük ailemizle halen sizlere ulaşıyor olmak kalbimde her takdirin üzerindedir. Çok iyi biliyorum, biliyorsunuz Yozgat’lı olmak büyük ayrıcalıktır.
    Rabbim soluğumu benden almadığı sürece ve büyük ailemiz benden vazgeçmediği müddetçe ben buradayım, burada kalmaya devam edeceğim. Çünkü İLERİ’DE olmak tartışmasız üstünlük ve yaşamında en ucunda, en ilerisinde olmaktır.
    Tarih bir gün anlatacak, kendi içindeki büyüklüğünü ve İLERİ GAZETE’MİZİN nice kırk beş yıllarını.
    Bütün kalbim, sevgim ve derin saygımla gazetemizin kırk beşinci yılını kutluyorum.
    Saygılarımla.