Yozgat coğrafyasının incisi, zümrüt bir gerdanlığı andıran, yeşillikler arasında temiz ve bakımlı evleriyle ünlü çok güzel bir köydür Alıçlı Köyü.  Artan nüfus, yetmeyen gelir ve ihtiyaç duyulan sosyal güvenlik zaruriyetinden dolayı çoğu büyükşehirlere yerleşmiş, eğitim ve vasıflarına göre buldukları istihdam olanaklarıyla farklı iş ve meslek gruplarında hizmet üretmekteler. Bir başka deyişle coğrafi şartların zorluğu ve yetmeyen tarım alanları göçün kaderini tayin etmiş.
Bu köyün fertleri, Halil Babadan aldıkları ilham, memleketlerine duydukları özlem ve itaatinde bulundukları ecdat terbiyeleri ile hepside birbirinden kıymetli has karekterlerden oluşuyor.
Geçtiğimiz yıl Sorgun Ozanlar Derneğinin Halil Baba Yaylasında organize ettikleri şölenlenlerinin sunumunu yaptım. Halil Babanın mübarek kabrini ziyaret edip dua okuduk. Sayın Valimiz ve milletvekillerimizde ordaydı. Yemek esnasında yapılan sohbette özellikle Alıçlı Köyünün konumu ve arazisinin estetik bir güzelliğe sahip olduğu söyleniyordu. Usta Gazeteci Orhan ÇINAR’la birlikte etrafı dolaştık ve bu güzel köyede geldik. Güler yüzlü, candan ve samimi ifadelerle hoş geldin diyen insanlar bizleri ısrarla yemeğe, çaya davet ediyorlardı. Programdaki görevimiz ve aciliyet gerektiren mazeretlerimiz nedeniyle nazik davetlerine iştirak edemedik.
Alıçlı köylüleri, birlik ve dayanışma organizasyonlarına çok hassasiyet gösterecek şekilde vefalılar. Çoğu giderleri cebinden karşılayıp, organizasyon zahmetlerini adeta tek başına üstlenen, tabiri caizse köylüleri için canını verebilecek derecede sadakati ve cömertliği ile tanınan Sayın Osman AKYOL bu köyün dernek başkanı. Çok güzel programlara imza atıyorlar. Osman Bey ve Yönetim Kurulu kültürlerini yaşatan, sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışını tüm üye ve köylülerine empoze eden eğitim ve disiplinle örnek teşkil ediyorlar. Donanımlı ve dürüst insanlar.
Alıçlı Köyü deyince aklıma ilk önce Sayın İmdat ŞİMŞEK geliyor. Memleket aşığı ve hemşehri sevdalısı bir insan. Köyü, köylüsü için yapmayacağı fedakarlık yok. Alıçlı Köyünü dünyaya tanıtıyor desek abartı olmaz.
Çekerek ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Enver YILMAZ’da bu köylü. Enver YILMAZ, Ankara bürokrasisi ve akademik çevrelerince çok sevilen, bilgisi, kültürü ve üretken kişiliği ile bilinen çalışkan bir değer.
Enver Bey, İhsan ÖKSÜZ, Mustafa YAZAR, Ali DAŞTAN, Av. İ. Emin YAZI, Kadir YILDIRIM, Alaaddin KAYHAN, Ali ÜNAL, İsmail YÜKSEL, Mehmet Ali YILMAZ ve Adem ŞİMŞEK gibi Çekerek sevdalılarıyla biraraya gelerek, Yozgatlılar için farklı bir heyecan veren üstün nitelikli bir dernek oluşturmuşlar. Herkes onlardan ses getiren etkinlikler bekliyor.
Çekerekli Cömert İşadamı Osman DURMAZ’ı anmadan geçmek yapmış olduğu fedakarlıklara ve yardımlara saygısızlık olur. Osman DURMAZ sadece hemşehrilerimize değil, gördüğü tüm mağdurlara şefkat ve muhabbetle yaklaşan, üstün insani vasıflarıyla dertlerine çare olan onurlu ve güzel gönüllü bir insan.
Köy muhtarı Davut YILMAZ ile Alıçlı Köyü Derneği Başkanı Sayın Osman AKYOL çok güzel uyum ve koordinasyon içindeler. Çoğu köy derneklerinde kırgınlıklar, küskünlükler olmasına rağmen bu köyün insanları birbirine karşı aşırı derecede sevgi ve saygı besliyorlar. Her yıl düzenledikleri köy gezisi ile akrabalık, komşuluk, arkadaşlık bağlarını güçlü tutuyor ve herkesin aklına ben köyüm için ne yapabilirim sorusunun yerleşmesini sağlıyorlar.
Özellikle yöresel yemeklerimizi, oyun, yaşam, şive, gelenek, görenek ve sohbet kültürümüzü diğer illerin farklı özel ve tüzel kurumlarına ilgi çekici formatta aktarımları bizlere gurur yaşatıyor.
Alıçlı Köyü’nün misafirperver, dürüst, bilgili ve görgülü insanlarına sonsuz saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Birlik ve beraberlik şuuruna uygun imrenilecek etkinliklerinizi bizler takdir ve hayranlıkla izliyoruz. Yozgatlı kimliğimize saygınlık kazandırdığınız ve Türkiye adına farklılıklar ürettiğiniz için tüm hemşehrilerimiz size minnettardır. Vatansever Alıçlı köyünün aziz ve asil soylu insanlarının geçmişlerine rahmet, yaşayanlarına saadet ve selametler diliyorum. İnanıyorum ki, sizlerin yarattığı bu güzellikler sayesinde kazanan sadece Alıçlı Köyü değil Yozgatımız olacaktır.