YOZGAT merkezinde karayolu yolu çalışmaları devam ediyor. Tabi ki, güzel de oluyor, yol hem genişliyor hem de kaliteli hale geliyor. Bu çalışmalar şehir çıkışına kadar devam edecek sanırım. Otobüs Garajı kavşağı oldukça güzel düzenlendi. 
Ancak bu kavşakta bir sorun var, sanırım ışık düzensizliğinden kaynaklanıyor. Yol genişlediği halde, Trafik de duraksamalar oluyor ve kırmızı ışık uzun, yeşil ışık kısa süreli yandığı için kavşak trafiği aksıyor. Işık sistemi yeniden düzenlenmeli ve trafiğin akışı hızlandırılmalıdır.
Asıl konum şu: Anadolu Lisesi kavşağı, Eskipazar ile Şeyh Osman Mahallesine ayrılan kavşak araca ve yaya kapatılmış durumda. Her an için yayalarla ölümlü kazalar meydana gelecek durumdadır.
Eski Kayseri yolu olarak da bilinen ve Sarı Topraklık Mezarlığına giden bu kavşak yüz yıllık önemli bir kavşaktır. Bu kavşağın trafiğe kapatılması- yaya geçişinin önlenmesi o bölge insanına verilecek en büyük ceza olur. Bu düşünce kime aitse yanlış, yersiz ve sorumsuz bir düşüncedir.
Kavşakta Yozgat Şehit Bahadır Buharalıoğlu- Anadolu Lisesi, İlerde Mehmet Akif İlkokulu mevcut. Hemen bitişiğinde kapalı halk pazarı yapıldı, araçlar girip çıkacak, halk pazarından alış veriş için bu kavşağı kullanıyor. Koskoca iki mahallenin ana yolu ve Yozgat’ın en eski Sarıtopraklık mezarlığının ana girişi… Bu yolun trafiğe ve yayaya kapatılması mantıklı bir davranış olmadığı gibi geçerli bir mazereti de olamaz.
Aksine bu kavşak dönel kavşak olarak düzenlenip ışıklı kavşak olarak yeniden ele alınmalıdır. Yayaları düşünüyorsanız; o zaman yayalara bir alt geçit yapar kazalardan insanları korumuş olursunuz. Üst geçit yapalım derseniz mantıklı olmaz, neden mi? İnsanlar üst geçidi kullanmak istemiyor. Boşu boşuna bir masraf yapmış oluruz.
Yol çalışmalarında yolun genişletilmesini ve yaya yolu yapılmasını alkışlarız. Ancak yolu genişlettikten sonra yeniden bölüp daraltılması mantıklı değil ve vatandaşın tepkisini çekiyor. Ben yaptım oldu- bitti derseniz bu da geçici olur sizden sonra gelen kaldırıp atar ikinci bir masraf gerektirir. Yolların daraltılması, bölünmesi, trafiğin aksatılması hiç hoş değil. Bayram süresinde Yozgat’a gelip Yozgat trafiğini gören birçok hemşerimizin isyan ettiğini ve : ” Bu ne yahu!” diye sitem ettiklerini çok iyi biliyorum.
Yozgat Saat Kulesi Kavşağı mutlak genişletilmeli, burada trafiğin durumu acil düzenleme gerektiriyor. En az üç aracın döneceği genişlikte yolu açarsanız trafiği rahatlatırsınız. Şehir içinde asıl olan Trafik akışının hızlı ve canlı akışını sağlamaktır. Saat Kulesi düzenlemesi bu anlamda acil ele alınmalı seçimlere bırakılmamalıdır. Bizden söylemesi….(Çünkü önümüzde seçimler var…)
Sözün özü şu ki: Anadolu Lisesi Kavşağı başta olmak üzere kavşaklarda ve şehir trafiğinde araçların akışına, parkına engel olmak mantıklı bir uygulama değildir. “Yaşanabilir Şehir Olmaktan” muradınız bu ise bu uygulama insanımızı sıkıyor, tedirgin ediyor ve isyan ettiriyor. Ak Parti’nin Yozgat’taki seçim sonuçlarını da etkileyecek en ciddi hadiselerden birisidir, bizden söylemesi( Dost Tavsiyesi…)
Mahalle sakinleri olarak: Anadolu Lisesi Kavşağını rahatlatacak tedbirin alınmasını, yolun açılmasını ve ışıklandırma sisteminin yeniden kurulmasını bekliyoruz.