Eski Has Parti Genel Sekreteri, 20. Dönem Yozgat Milletvekili Dr. Kazım Arslan  Ak Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı olarak takdim edildi. Uzun bir yarıştan sonra açıklanmış olması Yozgat’ta suların durulduğunu yeni bir dönemin başladığını gösteriyor.
      Herkesin bildiği ve takdir ettiği  gibi Belediye Başkanlık yarışında Yozgat’ta iki aday çekişecek. Birisi MHP nin adayı Uğur Bektaş, diğeri de Ak Parti adayı Kazım Arslan. Hizmet yarışında her iki adayımıza da başarılar diliyor, Yozgatımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Kim  olursa olsun Yozgat kazasın, isteriz.
     Aday adaylığı yarışında bir yazı kaleme alıp bu yarışta ki tavrımızı  belli etmek hoşumuza gitmezdi. Çünkü tüm adaylar tanıdığımız dostlarımız, arkadaşlarımızdı. Bizim o noktada taraf olmamız  bize yakışmazdı.
     Mevcut Belediye Başkanımız Yusuf Başer’e gelince, onunla ilgili birçok kez yazı yazdık. Emeklerine ve gayretlerine teşekkür ettik. Çünkü Yusuf Bey bize ve dernek çalışmalarımıza son derece yardımcı olmuş,  sahip çıkmıştır. Emeğini inkar etmemiz kendisine saygısızlık olurdu. Şahsına minnettarız ve teşekkür ederiz. Mevla  bahtını açık eylesin. Bundan sonraki hayatında da  başarılı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederiz.
     Ak Parti Adayı Sayın Kazım Arslan ve MHP adayı Sayın Uğur Bektaş’a  hizmet adaylığı yarışında başarılar dilerken  hak eden ( Yozgat’a hizmet edecek olan  aday) kazansın deriz.
Bizim için Yozgat önemlidir. Parti pırtı bizi ilgilendirmez Yozgat’ın ufkunu açacak, Yozgat’a hizmet edecek aday önemlidir. Gerisi bizi ilgilendirmez. Hani meşhur bir sözümüz vardır ya: “ Çalmayan, çırpmayan, çaldırtmayan” ve gerçek mana da hizmete talip olan aday kazansın..
       Gönlümüz bir adaydan yana olsa da bunu kendi köşemizde ilan edip diğerini dışlamak bize yakışmaz. Doğrusu her ikisine de eşit oranda yakınız…Arkadaşlıklarımız var, dostluklarımız var, her iki partiden de yakın dostlarımız var.
      CHP Yozgat Belediye Başkan  adayı  Selahattin Koştan için fazla söylenecek sözümüz yok.. Kendisini tanırız, arkadaşımız ve dostumuzdur. Son seçimlere göre değerlendirdiğinizde CHP nin Yozgat  belediye başkanlığı yarışında  üçüncü sırada yer alacağını konusunda sanırım mutabıkız. Ha sürpriz yapabilir mi? Onu da zaman gösterecek.
       Ak Parti Belediye Başkan adayı Dr. Kazım Arslan’la ilgili söylenecek çok sözümüz var. Ama her şey bitmiş adaylık netleşmiş durumda bu saatten sonra söylenecek şeylerin bir anlamı olmaz. Sadece şunu söylemek isteriz, keşke aday adaylığı konusunda da birbirimize saygılı davranabilseydik ve gerçekten de hizmete talip olduğumuzu gösterseydik. Bu amansız hatta acımasız  çekişmeye ne hacet vardı?
        Rabbim herkese nasip etmiyor. Hani malum Nasreddin Hocanın vay anam öldüm; hikayesi gibi….Kepçeyi bana ver de biraz  da biz  ölelim  demiş ya….O makamları Rabbim herkese nasip etmiyor. Nasip eylediği insanların da  hizmet yarışında en önde olmaları gerekiyor. Bakın zaman ve süre ne çabuk geçti…Gök kubbede hoş bir seda bıraka bildinizse tüm halk size dua edecek… Yok hizmet edemediniz halkın  emanetini suiistimal ettinizse bunun hesabınız vermezsiniz!....Sözüm herkesedir.
         Emanete layık, ehliyetli, liyakatli değilseniz , ufkunuz açık değilse, vay gele halinize: Ateşten gömleği giydiniz; hem koskoca şehre hem de o şehrin insanlarına yazık edeceksiniz demektir, sözün özü bu….
         Lafı uzatmayalım….Çiçeği burnundaki adayımızı kutlayalım ve başarılar dileyelim. Dr. Kazım Arslan’a çalışmalarında başarılar diliyor, gayret ve çabalarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.