<div><span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;">Yozgat’ta muz tüketiminin son yıllarda arttığına dikkat çekilerek, muzun sağlık üzerindeki faydalarını incelendiğinde en dikkat çekenlerden birisi kalp damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekildi. </span></span><span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;">Uzmanlar, muz tüketiminin kalp damar hastalığı bakımından oldukça yararlı olduğu bildirildi. </span></span></div> <div><span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;">Yapılan açıklamada şu görüşler yer aldı: </span></span><span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;">“Çok değerli bir mineral olan potasyumdan oldukça zengin olan muz, bu mineralden dolayı kalp ve damar sağlıklarına karşı koruyucu ve tansiyonu kontrol etmeye yardımcı. Potasyumdan zengin beslenen kişilerde kalp krizi geçirme riskinin de daha düşük olduğunu belirten beslenme uzmanı İpek Ağaca, 1 büyük boy muz, günlük potasyum ihtiyacının ortalama yüzde 25 ini karşıladığını,1 büyük muzun iki porsiyon meyveye denk geldiğini unutulmaması gerektiğini belirtti. </span></span></div> <div><span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;">Diğer potasyum kaynağı besinler arasında lahana, brokoli, pazı, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, mantar, sarımsak, portakal suyu, patates, zeytin, balık, hurma, incir, avokado, kayısı, badem, fındık ve süt ürünleri geliyor.”</span></span></div> <br>