Cuma gecesi Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Yozgat’ta milli iradeye sahip çıkmak ve demokrasiyi sahiplenmek adına sürdürülen gösteri ve toplantılar Cumartesi ve Pazar günleri de devam etti. Cumartesi günü meydana inen Yozgat Belediyesi Mehter Takımı, milli birlik ve beraberliğimizi kenetledi.

Yozgat Belediyesi Mehter Takımı Cumhuriyet Alanı’nda toplanan Yozgatlı vatandaşlara bir konser verdi. Lise Caddesi’nden mehter yürüyüşü ile alana giren mehter takımı, okuduğu marş ve kahramanlık türküleriyle halkı birbirine kenetleyip, milli birlik ve beraberliğimizi perçinleştirdi.

Cumhuriyet Alanı’nda toplanan kalabalık kitle ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte okunan tüm marşlara eşlik ederek, Türk bayrağı salladı. Cumhuriyet Alanı’ndaki mehter konserinde mülteciler tarafından açılan dev Irak bayrağı ise bazı Yozgatlı vatandaşların tepkisini çekerek, “Gün ay yıldızı dalgalandırma günüdür. Cuma günü can verenler Ay yıldız dalgalansın diye can vermiştir” diyerek tepkisini dile getirdi.
Haber: Mustafa TEKER

Haber-Foto: Mustafa TEKER

Yorumlar