(Yorum:  Şaire- Şerife Gündoğdu  / Eskişehir)
Hepsi birbirinden değerli şairlerimiz Harika Ufuk, Nurala Göktürk, Halil Gülşen, İhsan İpek Cankurt, İbrahim Düğer , Ahmet Divriklioğlu, Gülhun Ertilav, , Emine Karakuş, Aynur Saydam, Ali Ayaz, Ali Karaca, Durak Turan Düz, Turgut Aydın,Öz Ali Yılmaz,Mahmut Özkoca, İhsan Işık, İbrahim Şaşma, Şehmuz Çiçek ve Birgün Tekin’in okuduğu vatan, birlik, beraberlik ve kardeşlik şiirleri dinleyenlerin yüreklerini sızlattı. Ozanlarımız sazlı sözlü atışmalar yaptılar. Şiir şölenimiz çok güzel geçti, her haliyle muhteşemdi. O gece şiir okumaya ve dinlemeye doyarak mutluluğun doruğuna vardık.
Daha sonra bizi akşam yemeği için Yozgat’ın ünlü lokantalarından birine Testi Kebabı yemeye götürdüler. Testi Kebabını ilk defa yememe rağmen çok beğendim. Arkasından künefe tatlısı, her ikisi de tatmaya ve yemeye değer güzellikteydi. Yemekten sonra otele gittik. Ahmet Sargın Hoca ’m ayrı ayrı hepimizin şiir şöleni hakkındaki görüşlerimizi aldıktan sonra hepimiz birbirimize iyi geceler dileyerek istirahate çekildik. 
Sabah kahvaltısında her zaman olduğu gibi yine günaydınlarla güler yüzlerle kahvaltımızı yaptıktan sonra kitabı olan arkadaşlarımız bir birlerimize kitap hediye ettik. Bu güzel dostlukların bozulmaması için telefon numaraları verdik, yine anı fotoğrafları çekildikten sonra Ahmet Sargın Hoca bizi öğretmen evinin çay bahçesine götürdü. Orada çaylarımızı yudumlarken birer birer otobüs saati gelen arkadaşlarımızı ayrılığın verdiği bir hüzünle buruk bir şekilde uğurladık. 
Biz en son ayrılanlardan biriydik. İnanıyorum ki bu seferki Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni Yozgat’ a iz bırakacak. Biz Yozgat’ ta kaldığımız üç günü dolu dolu yaşadık. Ben her ne kadar yediğimizden, içtiğimizden bahsetmiş olsam da bunların hepsinden daha önemlisi Yozgat’ta gördüğümüz güler yüz tatlı dil ve misafirperverlikti. Ben işlerimin yoğunluğu nedeniyle detaylara girmeden burada sizlere kısaca zikrettim. Yozgat Sürmeli Şiir Şölenini düzenleyen çok saygı değer Sayın Ahmet Sargın Bey başta olmak üzere hepsi birbirinden değerli yönetim kurulu üyeleri ve Yozgatlılara ve tüm gönül dostlarına sonsuz teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Türkiye’mizin şirin ili Yozgat’ımıza ve Yozgatlılara armağan olması için bir de şiir yazdım. En derin selam ve saygılarımla… 

•••

YOZGAT’IM
Altaylardan kalkıp göç edip gelen,
Atamın öz yurdu ildir Yozgat’ım.
Gelen misafirin yüzüne gülen,
Sevgiyle uzanan eldir Yozgat’ım.

Delice Irmağı doğayı besler,
Yaban laleleri yöreyi süsler.
Yozgat’a gelince değişir hisler,
Aşığın sazında dildir Yozgat’ım.

Akdağ’dadır Hisarbeyli Yaylası,
Ezelden bilinir Gelin Kayası.
Meşhurdur yoğurdu hastır mayası,
Yaylada ovada güldür Yozgat’ım

Zamanı ölçerken saat kulesi,
Üstüne yansıyor ayın halesi.
Asra meydan okur Saat Kulesi,
İnsanının gönlü boldur Yozgat’ım.

Çamlığın tarihi geçmişe uzar,
İçinde sevdalı âşıklar gezer.
Güzelliğin gören methiye dizer,
Cennete benzeyen haldir Yozgat’ım.

Yiğitleri çeker halay başını,
Yiyenler unutmaz Arabaşını.
Misafirperverdir yıkmaz kaşını,
Gönülden gönüle yoldur Yozgat’ım.

Şerife GÜNDOĞDU/ ESKİŞEHİR