Çorun Haber Gazetesinde köşe yazarı  bir refikımız: “ Çorum’u Yozgat’a Bağlayın da Kurtulalım” başlıklı bir yazı yayınlamış. Bize göre yazı baştan sona ilginç. Arkadaşımızın Yozgat’ı ve sorunlarını  iyi bilmediği anlaşılıyor. Sanki Yozgat’a devlet yatırımları su gibi akmış: Hava Alanı yapılmış ve Hızlı Tren vızır vızır işlemeye başlamış; Devlet Fabrikaları harıl harıl üretim yapıyor; on binlerce Yozgatlı buralarda çalışıyor da bizim haberimiz yok muş?.. Arkadaşım nerede o yoğurdun bolluğu? Garip, kimsesiz ve fakir bir Anadolu şehri: Yozgat !..Keşke gelip  birkaç gün Yozgat’ta kalsaydın, araştırsaydın, inceleseydin hemşerilerini dinleseydin de Yozgat gerçeği ile yüzleşmiş olsaydın.
Çorum Haber Köşe Yazarı, Mehmet Yolyapar’ın yazısından alıntılar yaptık:
 “Komşu Yozgat ise, Ankara’ya gönderdiği “dirayetli” temsilcileriyle, öteden beri merkezi hükümette önemli bir yer tutmuş, hemen her kabinede “bakan”a sahip olmuştur. Çorumlular, bu üstünlüğü kıskanarak değil, imrenerek izleyip, “Keşke Çorum da Ankara’da böyle ağırlığa sahip olsa” diye hayıflanmaktan kendilerini alamamışlardır.
 “Bugün, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gibi güçlü bir temsilciye sahip olan Yozgat, kısa süre önce, Bozdağ’a ek olarak, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Enerji Bakanı, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız gibi üç önemli isimle, Anadolu’nun en şanslı illerinden biri konumundaydı.
 “Kent nüfusu 85 bin olan Yozgat, şimdi devasa şehir hastanesine kavuşmuş durumda. Hızlı tren için gün sayıyor. Uluslararası nitelikte bir havaalanının yapımı da programa alındı. Dolayısıyla, bugün sanayi olarak da, sosyo-kültürel bakımdan da 260 bin nüfuslu Çorum’un gerisinde olan Yozgat, bir vade sonunda pozisyonunu katlayabilecek avantajlara sahip bulunuyor.
 “Dünkü “Havaalanı olmadan asla!” başlıklı yazımız, Çorum’u gerçekten seven Çorumluların, adeta sinir uçlarına dokundu. “Allah razı olsun” ya da “Çorum için çırpınıyorsun, Allah sana uzun ömürler versin” şeklindeki güzel dilekleri “şükran duygularımla” iftihar haneme kaydettim. Ama bir de, kahır mesajları vardı.
 “Bazı okurlarımız, “Siz, yapabileceğiniz her şeyi yaptınız, yapmaya da devam ediyorsunuz. Geriye bir tek şey kalıyor; Çorum’u Yozgat’a bağlasınlar da kurtulalım!” diye kahrettiler. Yozgat’ı kıskandıklarından değil, imrendiklerinden… Ama, karşılarında, kahırdan da etkilenmeyecek gibi görünen “inat ettim bir kere, dönmem geri, bunu bil” direnişi var. Ne yazık ki…” (Mehmet Yolyapar- Çorum Haber-8 Eylül .2017)- Şimdi sormak lazım sahi Yozgat mı, yoksa Çorum mu daha gelişmiş durumda?...
Bu yazıya ne desem ki? Kıskançlık desem, kıskanılacak yanımız yok, imrenme desem Yozgat’ta  imrenilecek şeyler yok. Havaalanı şimdilik ihale aşamasında zamanı Allah-u alem, Kara Tren 100 yıllık hayalimiz ne zaman gerçekleşeceğini ise tahmin etmek zor. Fabrika ve üretim alanında devlet yatırımları hayalimiz, olanlar da kapandı zaten, gençlerimiz işsiz, milli gelir hasılatımız en düşük seviyelerde, Jandarma Alayı talebimiz geçersiz sayılıyor, Yozgat gelişme ve devlet yatırımları konusunda en mahrum illerin arasında? Arkadaşım keşke, keşke imrenilecek il olsa Yozgat; merak etmeyin sizinle paylaşırdık milli gelirimizi….
Cemil Çiçek, Bekir Bozdağ, Taner Yıldız, Lütfullah Kayalar evet, Yozgatlı’dırlar. Daha başka güçlü bürokratlarımız, zenginlerimiz ve iş adamlarımız da var ama:  Yazarımızın dediği gibi “ Yozgat var Yozgatlı  yok!...” Anadolu da bir söz var sayın yazarım: “ Ne istiyon başından bacın da ölüyor acından!...” diye…Keşke Yozgat gerçeği ile yüzleşip de yazsaydınız yazınızı sizi alkışlar, kaleminizden de öperdik yani….( Yazımız zülf-ü yare dokunmasın; isimleri, siyasi partileri ve şahısları  itham etmek için yazmadık, muhatap sayın yazarımızdır. Yozgat gerçeğini bilsin de boşu boşuna kendini yıpratmasın dedik)