Tarımıyla, ziraatıyla, yer altı ve yerüstü zenginliği ile madenleriyle Yozgat ciddiye alınması ve sahip çıkılması gereken bir il. Bu şehrin insanlarına sahip çıkmadığımız için şehir göç veriyor, boşalıyor ve her geçen günde küçülüyor.  
Yozgat tarım memleketi, Yozgat termal turizm zengini, Yozgat hayvancılık yapmak için elverişli bir bölge, Yozgat maden zengini bir şehir. Ama biz bunların hiç birini değerlendiremiyoruz. Sorun tek; Yozgat’ın sahipsizliği…
Yozgat’ın insan ve motor gücü eksikliği bariz bir şekilde kendini gösteriyor. Birilerinin hedeflerini menfaatperestlik üzerine kurmuş olması en büyük talihsizlik.  Şehriniz küçülüyor, insanımız Yozgat’tan kaçıyor. Yozgat  eriyor, tükeniyor…  
Eğitim sorunlarını halletmiş, sağlık sorununa çözüm bulmuş ve yatırımcıya kucak açıp teşvik etmiş bir il olursak, siyasilerimiz ve zenginlerimiz de bu şehre vefa borcunu yerine getirirse Yozgat bölgenin en gelişmiş ve kalkınmış şehirlerinden biri olacaktır.
Yozgat’ın sorunu sahipsizlik, Yozgat’ın derdi ilgisizlik, Yozgat’ın çilesi yatırım eksikliği… Bu konuda  siyasilerimize çok fazla görev düşüyor.  Zenginlerimiz ve bürokratlarımız elini taşın altına koymak istemiyor.    
Yatırımcıyı Yozgat’a buyur etmek zorlanıyoruz. Yozgatlı işadamlarımız da buna yanaşmıyor. Yozgat’a yatırım yapmak zorunda olduklarını anlatmak  zorundayız. Ne yapalım, çözümsüz mü kalacağız? Hayır çözümsüz de değiliz. Bu konuda kafa yormak zorundayız.
Ne yapılabilir? Birkaç madde sıralayalım: Birincisi güçlü şirketler kuralım, çok ortaklı şirketlerle buralara yatırım yapmayı tercih edelim. Özel Fabrikalar, işletmeler ve üretim alanlarını teşvik edelim. Siyasilerimiz de Yozgat’a yatırım konusunda devlet desteğini sağlasınlar.Tüm Yozgatlı zenginlerimizi kendi şehrine yatırım yapmaya davet edelim. Yerköy, Sorgun, Sarıkaya, Karamağra ve Boğazlıyan’da termal turizme ağırlık verelim.
Ne hikmetse şu Askeri Birlik talebimize siyasiler eğilmedi. Jandarma Alayımız elimizden alındı geri verilmedi. Çok mu zor bu? Askeri birlikler büyük illerden küçük şehirlere dağılıyor birisini de biz istiyoruz. Lütfen Ak Parti bu isteğe seyirci kalmasın…Vekillerimiz, sayın bakanımız mutlak bu işe el atmalı…. 
Yozgat jeotermal zengini, yatırımların bu konuya kaydırılmasını istiyoruz. Sıcak sularımızı değerlendirelim istiyoruz. Termal turizmi canlandıralım diyoruz. Yozgat’ın gelişim ayağının biri bu yönde olmalı.
Sıradan bir kaplıca turizmi Yozgat’ın adını duyurmaya yetmiyor. Modern-güçlü tesisler kurmak için şirketleri-  yatırımcıları Yozgat’a buyur etmek zorundayız. Buralar büyük yatırımlar istiyor, güçlü teşvik bulmak sorunda kalıyorsunuz. Valimiz, belediye başkanımız,  milletvekillerimiz  devreye girip,  İlini seven herkesin elini taşın altına koyarak ciddi yatırımlara ağırlık verilmesi gerekiyor.
Yabancı yatırımcıları bulamıyorsanız, kendi yatırımcılarınızı davet edersiniz, olmadı yurt dışına açılırsınız. Yozgat’a gelen yatırımcının bürokratik engellere takılıp kalmalarına mani olursunuz. Kalkınmayı başlatın, ilin çehresini zenginleştirin, modern bir yapıya kavuşturun, ili cazibe merkezi haline getirin, bakın yatırımcı Yozgat’a nasıl gelecek görün? 
Sayın vekillerimizi Yozgat’a sahip çıkmaya ve Yozgat’a yatırımcı getirmeye davet ediyoruz. Hiç olmazsa üç- beş devlet yatırımı ile Yozgat  cazibe merkezi haline getirilmeli. Bu sizin en önemli göreviniz olmalı..Yozgatlı Ak Partiye olan teveccühünü defalarca belgelendirdi şimdi sıra sizde …