YOZGAT İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine ataması yapılıp, dün itibariyle makamına oturan Yusuf Yazıcı, yabancısı olmadığımız bir isim. Sorgun ilçesinde uzun yıllar başarıyla yürüttüğü görevini, sonraki 3 yıllık dönem içerisinde Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü olarak yürüttü. Sorgun ilçesinde görev yaptığı dönem içerisinde ciddi çalışmaları olan, siyaset kurumlarına saygılı olmasına karşın, makamının sorumluluğu ile hareket edip, eğitimin gelişmesi noktasında çalışmalar yaptığını bildiğimiz bir isimdir; Yusuf Yazıcı...
Çankırı'da görev yaptığı 3 yıllık dönem içerisinde neler yaptı, nasıl yaptı fazla bir bilgim yok. Araştırma ihtiyacını da duymadım. Zira Yazıcı'nın öncesinde neler yaptığı değil, Yozgat'ta neler yapacağı, neler yapmak istediği bizleri daha fazla ilgilendiriyor. Beklentimiz, Yozgat'ta çok iyi işlerin altına imza atmasına yöneliktir. Bunda başarılı olabilir mi?. Orasını zaman içerisinde görebileceğiz ama şu bir gerçek ki; Yozgat'ta işi gerçekten çok zor. Bu zorluğu altından kalkabileceğini umut ediyoruz.
OKULLARIN PLANLAMASI
Yozgat'ta eğitim kurumlarındaki değişime yetişmek mümkün değil. Geçtiğimiz günlerde, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir not iletildi. Okulda yapılacak etkinlik hakkında bilgi verilip, basın davet edildi. Arkadaşlarımız adı verilen okula gittiğinde yerinde yellerin estiğine şahit oldu. Sonrasında, okul binasının yıkılıp, öğrencilerin yakınındaki diğer bir okul binasında eğitime devam ettiğini öğrenip, orada yapılan etkinliğe katıldı. 
Son dönemlerde Yozgat'taki okulların isimleri değiştirilip, bazı okullar başka okulların binasına taşındı. Yeni binalar yapılıyor. Yapılan yeni binalar, ilköğretim bazında olanları anlıyorum ama lise ve dengi okul düzeyinde olanların her mahallede bulunmasına pek anlam veremiyorum. Bir taraftan teknolojinin geliştiğinden, dünyanın küçüldüğünden, artık insanların birbirlerine bir teleofon tuşu kadar yakın olduğundan dem vururken, halen lise ve dengi okulların farklı bölgelerde eğitim-öğretim vermelerine anlam vermekte zorlanıyorum. 
YERLEŞKE DÜZENİ
Lise ve dengi okullar, bizde olduğu gibi her mahalleye, her köye, beldeye değil, belirli yerleşkelere, merkezlere toplanarak, daha kaliteli eğitimin verilmesi sağlanıyor. Maliyetlerde bir hayli düşüyor, eğitimde yaşanılan birden fazla sorun ise ortadan kalkmış oluyor. 
Yozgat'ta eğitimin 'yerleşke-kampüs' anlayışına geçmesinin zamanı gelmiştir. Her mahalle yerine belirlenecek bir alanda oluşturulacak, aynı eğitim düzeyindeki okullar için ortak kütüphane, yemekhane, yatakhane, spor tesisleri, labaratuvar, kütüphane gibi sosyal-eğitim birimlerinin daha zengin ve kullanışlı olarak yapılması, eğitimdeki kaliteyi de artıracaktır. Aynı zamanda, şehir içerisinde yaşanılan, okul servisi karmaşası da ortadan kalkıp, servis araçları belirli alanlardan alacakları öğrencileri, tek merkeze taşıyacaklardır. Bu durum da öğrenci velilerinin servis araçlarına ödemekte oldukları bedeller de biraz daha makul seviyelere çekilmiş olunulacaktır. Bir öneridir bizimkisi, değerlendirmek ise ilgililere düşer.