BİR süredir yeniden tartışmaya başladık, Yozgat Bozok Stadını. Yıktırılıp, yerine yenisinin yapılması yönündeki düşünce, henüz icraat aşamasına gelmeden yazdık, çizdik, itiraz ettik, ''Buraya olmaz!'' dedik, dinletemedik.  

Milletvekillerine, bakana, Cumhurbaşkanı Yardımcısına ''Yapmayın, etmeyin, mevcut olanı yıkıp, yerine aynısını yapmanın Yozgat'a bir faydası yok. Aksine Yozgat'ın yarınlarının da önünü tıkayacak bir çalışmadır'' dedik, olmadı.

Proje hazırlandı. İhaleler yapıldı. Stadın tribünleri yıkıldı. Yerine yapılacak stadın ihalesi yapıldı. Stadın mevcut yerine yapılmaması yönünde kampanyalar başlatıldı. Bir kısım ''Geç kalındı!'' diyor. Diğer bir kesim ''Hayır geç kalınmış bir şey yok. Mevcut halinde amatör maçlar oynanabilir. Başka bir yer belirlenip, ihale yenilenir. Zira yüklenici firma henüz bir çalışma başlatmadı'' diye, itiraz ediyor.

Ortada geç kalınmış bir durum yok. İlk kez yapılan bir ihale iptal edilmeyecek. İhale iptal edilirse, son iptal de olmayacak. Mesele ihalenin iptal edilip, edilmemesi değil. Yozgat'ı yönetenlerin bu konuda, yani stadın şehir dışında bir alana yapılması konusunda bir düşünceleri bulunmuyor. Talepleri yok. Bugün ''İhale iptal edildi!'' denilmiş olsa, ''Nereye yapalım?'' sorusunun karşılığı da yok.

Yozgat'a yeni bir stad konusunun gündeme geldiğinde Abdülkadir Yazıcı Yozgat Valisiydi. Sonrasında Kemal Yurtnaç, Kadir Çakır görev yaptı. Şimdi aynı makamda Ziya Polat var. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'di. Daha sonra Kazım Arslan göreve geldi. Şimdi Celal Köse belediye başkanı. Bugüne kadar mücavir alan içerisinde veya mücavir alan dışında bir alan belirlenip ''Aha burası spor kompleksi alanı'' denildi mi? Topçu, Üniversite, Sarıhacılı, Çalatlı, Yimpaş Fabrikalar sahası, Köçek Kömü köyü gibi alanlar telefuzdan öteye gitmedi. Stad yerinde kaldı/yıkıldı.