BİR süre ara verip, tekrar bir işe başlanıldığında genel olarak 'Nerede kalmıştık!' diye söze başlanır, pek tarzım değil. Zira, yarım kalan bir işin, hesabın 'görülecek' gibi bir çağrışımı vardır. Kimseyle 'görülebilecek bir hesabım' olmadığından, kaldığım yerden değil, 'Yeniden Merhaba' diyerek, güncel konulara yönelik düşüncelerimi, bugünden itibaren günlük olarak paylaşacağım. Yıllar önce yola çıkarken, hedefini, ideolojisini, kimliğini, tarafını belirleyen İLERİ Gazetesi, 'Taraf olmayı' benimsemiş, bu taraftarlığını da 'Yozgat ve Yozgatlıdan yana' olarak ilan etmişti. Bugün gelinen noktada da, İLERİ Gazetesi, Yozgat'ı, Yozgatlıyı savunmaya, sorunlarını, taleplerini dile getirmeye, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam ettirecektir. 2014 yılının ilk aylarında, günlük yazılarıma noktayı koyup, bir süre de internet üzerinden günlük yazılar yazdım. Sonrasında, yazmaktan, okumaktan, izlemekten vazgeçip, fotoğraf ağırlıklı çalışmalarda yer almayı tercih ederken, habercilik faaliyetlerime yorumsuz devam etmeyi tercih ederek, bugüne ulaştım.  
Günlük yazı yazmak, hele hele yerel konuları irdelemek, bunları yorumlamak kolay iş değil. Haber yapmaya benzemez. Yereli takip edeceksin, geneli takip edeceksin, yerel ve genel gündemi takip edeceksin. Araştıracaksın, inceleyeceksin, sorup, sorgulayacaksın, tatmin olmayıp, teyit edeceksin. Bunlar da yetmez, okuyacaksın. Sadece, kendi görüş ve düşüncendeki yazarları, eserleri değil, farklı görüş ve düşüncelerdeki azıları, makaleleri takip edeceksin. Edebiyatı, mizahı, magazine sıcak bakacaksın, bakmak zorundasın. Aksi takdirde, tek taraflı, kısır döngü den öteye gidemezsin. Gidemediğin için de, söylemlerin bir noktadan sonra okunmaz hale gelir. Başta söylediğim gibi, uzun süredir okumaktan, izlemekten, gündemi takip etmekten uzak kaldım. Bu nedenle de zamana ihtiyacım var. Yanlış yapabilirim, yanlış yazabilirim. Ama biliniz ki; hiç bir zaman hiç bir şekilde kasıtlı bir yazı kaleme almamışımdır. Eğer ciddi, birilerini incitecek, genelden çok bireysel hedeflere yönelik yazılarım, söylemlerim olursa, bundan dolayı peşinen özür diliyorum, her zaman da düzeltmeye hazırım.
Yayın hayatına başladığımız günden itibaren söylediğimiz gibi 'Yozgat' adına, 'Yozgatlı' adına taraf olurken, doğrudan, haklıdan, mazlumdan yana olacağız. Olmak zorundayız. Konuları Yozgat adına, Yozgatlı adına takip edip, yorumlayacağız. İktidar partisinin kongresini, toplantısını, 'Kim seçildi?, ne konuştu?' şeklinde değerlendirirken, söylemlerinin takipçisi olacağız. Muhalefet partilerinin söylemlerini de, en az iktidar partisinin sözcülerinin söylemleri kadar önemseyip, Yozgat adına yapılacak her bilgiye, öneriye yer verip, takipçiliğini de yapacağız.
Bir haberin içerisinde 'Yozgat' geçiyor diye, sayfamızda yer vermeyeceğiz. Yozgatlı siyasetçinin, genel konulardaki söylemlerini 'Sayga doldurma' adına kullanmamaya özen göstereceğiz.  Yerel gazeteyiz. Yerel gazete olmanın avantajıyla hareket edeceğiz. Ulusal basında, ulusal televizyonlarda, internet sitelerinde, Yozgat'ı yakından, uzaktan ilgilendirmeyen konulardan uzak durup, Yozgatta yaşayan bir insanın sorununu, sevincini ön plana çıkartmaya çalışacağız. Yozgat'ı yazacağız, Yozgat'ı konuşacağız, kimseye hakaret etmeyeceğiz, kimseye yalakalıp, yapmadan, mesleğimizin gereğini yerine getirmeye çalışacağız, güler yüzlü haberlere imza atmaya devam edeceğiz.