Türkiye’nin altın üretimi ile Avrupa’nın lideri haline geldiğini biliyor muydunuz?
    Altın Madencileri Derneği Başkanı Ümit Akdur, 2001 yılında gram altın üretmeyen Türkiye’nin 2010 yılında 800 milyon dolar değerinde yani yaklaşık 17 ton altın üretimi ile Avrupa’nın en fazla altın üreten ülkesi oldu. Türkiye’nin 2011 yılında ise hedeflerinin 30 ton altın üretmek olduğunu belirtti.
    Türkiye’de şuanda 5 işletmede altın üretimi yapıldığı ve bunun 2011 yılında 7 işletmeye çıkarılacağı belirtiliyor.
    Düşünsenize, bir defa artık ülkemizde de altın üretimi yapılıyor ve bu üretime 2010 yılında sektör 17 ton altın üretmiş.
    Yıllık altın üretimi 2011 yılı için yaklaşık 30 tona ve 2015 yılında ise ülkemizde beklenen hedeflenen altın üretimi 50 tona çıkacağı tahmin edilmektedir.
    Bunu duymak inanın insanı çok mutlu ediyor. Bugün altın üretimi yapan madenlerimizde 3 bin kişi istihdam edilmekte olup bu istihdam edilen kişi sayısı da her geçen yıl büyük bir hızla artacak olması insanı umutlandırıyor.
    Altın rezervinin artan metal talebini karşılamanın da çok kolay olmadığının altını çizen Sayın Akdur, yeni bir bakır, kurşun, demir, çinko, alüminyum, altın yatağının keşfedilip üretime geçmesinin ise en az 8 ila 10 yıllık bir süreyi gerektirdiğini bildirse de ülkemizdeki maden rezervlerinin toprak altından çıkarılması ve üretiminin artması ülkemiz adına çok sevindirici buluyorum.
    Bu gelişmelerin reklamıda yapılırsa sanki hem ülke insanı hemde ülke ekonomisi için çok dah verimli ve faydalı olur.