Yozgat Çamlığı ile kent merkezi arasına teleferik yapılacağı yıllardır gündemde. Son olarak Nohutlu Tepesi'ne teleferik yapılacağına ilişkin söylemler oldu. Geldiğimiz noktada ise Çamlık ile kent merkezine teleferik yapılmasının düşünüldüğü sıkça vurgulanmaya başlandı.
Yozgat kent merkezi ile Çamlık tepesine kurulacak bir teleferik ne işe yarayacak, buradaki amaç nedir, halen anlamış değilim. Kurulacak olan teleferikle Çamlığın neresine çıkılacak? Orada ne yapılacak? Bu konu neden bu kadar önemseniyor? gibi daha bir çok sorunun yanıtını bulamıyorum.
Deniyor ki; ''Kent merkezinden insanlar teleferiğe binecek, çamlığa çıkacak, tekrar binip inecekler.''
Çok güzel...
Peki Yozgat insanı Çamlığa neden çıkıyor?...
-Piknik yapmak için...
Piknik yapabilmek için ocağa, ızgaraya, ete, çula, kilime, topa ve buna benzer malzemelere ihtiyaç olduğuna göre, teleferik bu eşyaları taşıyabilecek bir araç mıdır?..
Bildiğim kadarıyla hayır!...
O zaman teleferik neye yarayacak, ne gibi bir işlev görecek? Onu kimse bilmiyor. Teleferik denilen ulaşım aracı sadece süs olarak varlığını sürdürecek.
Daha önce teleferik ihtiyaçtı...
Neden?...
Çünkü Yozgat Çamlığında kayak müsabakaları yapılıyordu. Kar kalınlığı iki-üç metreyi buluyordu. Pistin bulunduğu bölgeye gidip, gelmek mümkün olmuyordu. Ayrıca Yozgat'a turist kafileleri gelip, Çamlıkta bulunan, bu gün ise yerinde yeller esen üstü konaklama tesisi altı gazino olan mekanda eğlenip, çamlığı geziyorlardı, güneşin doğuşunu, batışını buradan takip ediyorlardı.
O nedenle de ihtiyaç vardı...
Bugün bu söylediklerimin hiç birisi yok...
Yozgat'a turist gelmiyor, gelmesini de Allah'a çok şükür yöneticilerimiz istemiyor. Turistin gelebileceği tüm yollara barikatlar kuruldu, kuruluyor...
Bir zamanlar çamlıkta Doğu Gurubu Kuzey Disiplini Kayak Müsabakaları yapılırdı. Şimdiki televizyon vericilerinin bulunduğu alanda da kayak evi vardı, taştan. Müsabakalar dışında da orasını Askerler kullanırdı. Kayak müsabakaları yapılırdı, Kayseri, Erzurum, Çerkeş ve Yozgat'ta yapılan müsabakalar sonucunda dereceye giren sporcular Uludağ'da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasına katılırlardı.
Şimdilerde o da yok...
Telefiriğin bir işlevinin olabilmesi için öncelikle, kullanıcılarının olması gerekir. Kent merkezinden Çamlığa zaten 10 dakikada yaya bile çıkabiliyorsunuz. Kaldı ki; çamlığın belirli bölgeleri de yasaklandı.
Uygulanıp, uygulanmayacağı meçhul olan iki ayrı proje var. Bu projeler hazırlanıp, uygun bulunduğunda insanları zirveye taşıyıp, oradan da yürüyerek Kent Ormanı alanına getirmek gibi bir niyet varsa orasını bilemem...
Ama bildiğim teleferik yine işe yaramaz. Zira teleferikle zirveye çıkıp, tekrar yürüyerek aşağıya inecek olanlar, onun yerine kent merkezinden kent ormanına yürür..


__________________________

Kolayı zora sokmak!

Peşinen söylemekte yarar var; Yimpaş Yozgatspor, ilk maçında ortaya koyduğu performanstan daha iyi bir performans sergiledi.
Ancak, galibiyet golü sonrasında geriye yaslanmaları, kolay kazanılacak bir maçı zora soktu, sıkıntı yarattı. Şans faktörü ile maç kurtarıldı.
Ligin ilk haftasında sahaya hakimiyetini rakibe teslim eden kırmızı siyahlı ekip, Beylerbeyi takımı karşısında sahaya hakim bir görüntü verdi.
Maçın ilk 45 dakikalık bölümünde Yimpaş Yozgatspor iyi bir performans sergileyip, rakibinin üzerine kontrollü gitti. Beylerbeyi takımı gelişen atakları zamanla durdurmakta zorlandı. Yakalanan pozisyonları hovardaca harcayan kırmızı siyahlı ekibin futbolcuları, rakibini cesaretlendirdi. Bu cesaret, aslında evsahibi ekibin de işine yaradı. Zira, kendi yarıalanında kapanmayı tercih eden konuk ekip, cesaretlenince daha net açıklar vermeye başladı.
Yimpaş Yozgatspor da bu açıkları iyi değerlendirdi. Geliştirdiği üst üste ataklarda net pozisyonlar yakalaması, rakibi zor durumda bıraktı. Atakları durdurmak için sertliğe başvurmayı tercih eden konuk ekip iki kayıp birden verdi.
Kalesinde de gol gördü...
Aradığı golü geç de olsa bulan Yimpaş Yozgatspor, bu dakikadan sonra geriye yaslanmayı tercih edince, yürekler ağıza geldi. Dar alana sıkıştırılan oyunla birlikte yorgunluk belirtileri de arttı. Sahada 9 kişi kalan konuk ekip, yüklendikçe yüklendi. Net pozisyonlar da buldu.
Bu dakikalarda şans Yimpaş Yozgatspor'un yanındaydı. Gelişen ve yakalanan net pozisyonlarda golü bulamayan rakip, daha da hırslandı. Daha fazla üzerimize gelmeye başladı.
Yimpaş Yozgatspor, rakibin tüm hatlarıyla yüklenmesi sonucunda açık vermesi, defansın daha fazla açık vermeye başlaması futbolcuların gözünü açtı. Defansın topu kaleden uzak tutabilmek için en uzağa bilinçsizce attığı toplarla buluşulduğunda takımın rahatlayıp, ikinci golü bulma imkanını gören futbolcular, geriye yaslanmaktan vazgeçip, atağa kalktı.
Maçın son dakikalarındaki, daha doğrusu 4 dakikalık uzatma bölümündeki bu silkiniş, mevcut 1-0'lık skorun korunmasında önemli bir etki yaratırken, rakip kalede de ikinci gol şansı net olarak yakalandı ama olmadı.
Yimpaş Yozgatspor, Perşembe günü Bolu'da kupa maçı oynayacak, Boluspor takımı ile. Ardından deplasmanda Gümüşhanespor ile karşılaşacak.
Kupa maçının sonucunu tahmin etmekte zorlanıyorum. Her türlü sonuç çıkabilir. Çıkacak bu her türlü sonuca da razıyız, itirazımız olmaz.
Ancak, lige dönüldüğünde Gümüşhane deplasmanında sıkıntı yaşanabilir. PTT 1. Liginde mücadele eden, bulunduğu liginde iyileri arasında yer alan Boluspor ile oynanan maçın ardından, 3'üncü ligde son sıralarda bulunan bir takım karşısında konsentre olmak zordur. Eğer, Yimpaş Yozgatspor rakibini ciddiye alırsa, deplasmandan da galibiyetle dönen taraf olur.