UZUN süredir spor konusuna girmedim/girmiyorum. Bu süreç içerisinde üzüntülerim, kaygılarım da oldu. ''Nasıl olsa herkes bildiğini okuyor, kendi penceresinden bakıp, görebildiği ile yetiniyor'' diye düşünerek, hareket ettim/ediyorum. Ancak! ''Söylesem tesiri yok!'' ama söylemeyince de açılan yaranın acısı giderek büyüyor.

Yozgat'ı ilk olarak Süper Lig'de Yimpaş Yozgatspor temsil etti. Sonrasında Bozokspor Hentbol takımı ve Yozgat Belediyesi Güreş İhtisas takımı Süper Lig'de yer alan temsilcilerimiz oldu. Bugün gelinen noktada Yimpaş Yozgatspor, Bozokspor Hentbol, Yozgat Belediyesi Güreş İhtisas kulüplerinin esamesi okunmuyor. Tarihin tozlu sayfalarına havale edildi. 

Sorgun Belediyespor Erkek Voleybol takımı Efeler Ligi'nde mücadele veriyor. Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Hentbol Kadınlar Birinci Ligi'nde, Çandır Hentbol Spor kulübü Hentbol Erkekler 2'inci Ligi'ndeki temsilcilerimiz. Yozgatspor FK üçüncü lige veda etti. Yozgatspor FK, Sorgun Belediyespor, Çayıralan Esnafspor, eğer oynanırsa önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Ligi'nde mücade verecek.

Görüldüğü gibi zirveyi pek sevmiyoruz veya istemiyoruz. Alt liglerde debelenip duruyoruz. Bunda yönetimsel hatalar mutlaka vardır ama takımlara sahip çıkılması noktasında da ciddi sorunlar var. Hentbol takımı Süper lig'e çıktı destek bulamadı, ligden çekildi. Güreş takımı da mali destek bulamayınca ligden çekilmek durumunda kaldı. Sorun sizce nerede?..