Spor, barış ve kardeşlik hisleriyle, hırs ve heyecan yaratarak mücadele etmek ve bir numaraya ulaşabilmek hedefidir.
    Aynı zamanda centilmenlikle sürdürülen müsabakalar sonucunda insan, sevgi ve dostluk kazanma sanattır.
    Tabii ki bu benim görüşüm. Aklınıza gelen tüm güzellikleri spora yakıştırabilirsiniz. Çünkü sağlıklı, mutlu ve keyifli yaşamanın olmazsa olmaz kuralı spordur.
    Tarihi komşulukları, geleneklerine bağlılıkları, köklerine olan saygıları  ve ahlaklı aile yapıları özellikleriyle kendimize yakın hissettiğimiz uzak doğu halklarının sporları ülkemizde sürekli cazibe kazanmış ve coğrafik uzaklığa bakılmaksızın hemen bu rüzgarlarından etkilenmişizdir.
    Yıllar önce doğa, vahşi hayvanlar ve art niyetli haydutlara karşı el ve ayakları iyi kullanarak korunma amacıyla  geliştirilen  bu metot, barış zamanlarında spora dönüşmüş ve Kore'den başlayarak dünyaya yayılmış.
    Halen Kore'nin milli sporu olarak kabul edilen Tekwondo bizim de severek  benimsediğimiz, güzel bir spor dalıdır..
    Taekwondo sporunun Ülkemize gelişi 1960'lı yıllara rastlamaktadır. 1968 yılında Resmi olarak Judo Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlamış ilk defa 1976 yılında Resmi olarak Avrupa Şampiyonasına katılmış ve Ülkemiz takım halinde Avrupa İkincisi olmuş.
    1981 yılında Judo Federasyonundan ayrılmış ve  müstakil Taekwondo Federasyonu kurulmuş, günümüze kadar kadar yapılan disiplinli, planlı ve güzel çalışmalar sonucunda da Ülkemiz hatırı sayılır dereceler, madalyalar almış. Halen bu sporda bir numaraya ulaşmak için sürekli gayret ve atılımlar yapılmaktadır
        İşte bu spora en çok heyecan ve emek harcayan değerlerden biridie tanıyan her insanın sevdiği, dostluğu, güven veren kişiliği, örnek çalışmaları ve babacan tavırlarıyla gönüller kazanmış hemşehrimiz Kadir YAĞIZ'dır.
    Daha önce Taekwondo Federasyonu Başkanlığı bünyesinde antrönörlük yapmış, yetiştirdiği değerlerle bir çok başarı elde etmiş bu kıymetli insan, şimdi yeni projeleri, yeni heyecanı ve kaliteli ekibiyle Federasyon Başkanlığına talip olduğunu söylüyor.
    Alt yapı ağını genişletmeyi, kalabalık halk kitlelerinin katılımını sağlamayı, spor klüpleri sayısını artırmayı, sporcu hakları, kulüp imkanları ve Taekwondoya emeği geçen kişilerin durumlarını iyileştirme projeleriyle atağa kalkan Yağız, dediğini yapacak hırs ve azimde gözüküyor.
    Özellikle Orta Anadolu insanlarının yerleştiği Başkent'te çocuğu sporla uğraşan ailelere sorsanız “hangi spor” diye yüzde 80'i Taekwondo diyor.
    Kişilik gelişimi, korunma yöntemi, sağlıklı yaşam ve bedeni yeterlilik konularında en ideal dal olan ve son zamanlarda ismi nadir duyulan bu sporda, Kadir YAĞIZ'ın federasyon başkanlığına aday olması ile yeni bir kıpırdanma ve yeni bir heyecan oluştu.
    Ülkemize gurur yaşatan insanların layık oldukları görevlere gelmesiyle elbette Türkiye'miz kazanacaktır.Projelerindeki akılcı ve uygulanabilirlik, dostluğa verdiği önem, örnek kişilik ve çalışkan ruhuyla bu göreve en layık gördüğümüz Kadir YAĞIZ beyefendiye üstün başarılar ve mutlu bir hayat diliyorum.