YAZIN sıcak havalarını geride bırakıp, yağışlı günlere ''Merhaba'' demeye hazırlanıyoruz. ''Yozgat'ta 12 aydan 9 ayı kıştır''  diyoruz. O nedenle de Yozgat'ta kış hazırlıkları Ağustos'un kavurucu sıcaklarında başlar. Görebildiğim kadarıyla kış için tüm hazırlıklar tamam veya Yozgat'a bu yıl kış gelmeyecek gibi bir hava var.
Millet Bahçesi ile ilgili henüz çalışmalar başlamadı. Belediye hizmet binası ile saat kulesi arasında çalışma yeni başlatıldı. Tarihi Çapanoğlu Büyük Cami bölgesinde de yıkım ve inşaat başladı. Yaya kaldırımlarla ilgili herhangi bir çalışma söz konusu değil. Bu yıl yine buz pateni gibi kaldırımlarda kendimizi sıkarak, düşmeden yürümeye devam edeceğiz. 
Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde çalışmaların bir bölümü tamamlandı. Atatürk Yolu'na alternatif yol çalışması başlatıldı.  Sanırım bu süreçte makina parkındaki araçların bakımları da yapılmıştır. Kışa hazır hale getirilmiştir. Zor bir kış süreci bizleri bekliyor. Bir taraftan covit-19 ile mücadele, bir taraftan ekonomik sıkıntılar, işsizlik, esnafın siftahsız işyerini kapatması gibi daha bir çok konu var.
Bir de tüm bunlara kış mevsimi eklenip, yürütülen çalışmalar yağışlar başlamadan bitirilemez ise, işte o zaman seyreyle cünbüşü. Bozok Stadının ihale süreci şimdilik askıda. Bu arada ihale yapılıp, stadın yıkımına başlanırsa, o da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkacaktır.
İnşaatlar, kış aylarında devam etmese bile atıkları kirliliğe neden olacaktır. Araçlar, yağışlarla birlikte bu kirliliği şehrin tüm bölgelerine taşıyacaktır. Umarım tüm konular masaya yatırılmıştır, bir çalışma, planlama yapılmıştır. Aksi takdirde sorunu birlikte yaşayacağız...