Genç yazar Yozgat'a geldi: Türkiye'de 8'incisi olan noktada etkinliğe katıldı! Genç yazar Yozgat'a geldi: Türkiye'de 8'incisi olan noktada etkinliğe katıldı!

Sorgun Gençlik Derneği'nin ortaklığında yürütülen Avrupa Dayanışma Programı (ESC) gönüllülük projesi kapsamında 4 (Dört) gönüllü arandığı bildirildi. 
Yozgat gençliğini sınırların ötesine taşımaya devam ettiklerini belirten SORGED Yönetimi Kurulu Başkanı Halil Uğuz, “Yıl sonuna kadar 50 gencimizi yurt dışına göndereceğiz. Gençlerimizi 21. yy gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, dünya ile konuşan, dünya ile çalışan, dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlıyoruz.” dedi. 
Bu projenin 11 aylık uzun dönem gönüllülük projesi olduğunun altını çizen Uğuz, üniversiteye devam edenlerin bu projeye başvuru yapamayacağını söyledi. Okulunu dondurup başvuru yapacak kişilerin ise bunu mail detayında açıklaması gerektiğini bildirdi.  
Gönüllülük faaliyetlerinin Ekim 2022- Eylül 2023 yılları arasında yapılacağına değinen Uğuz, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) gönüllülük projesine 2 Almanca ve 2 İngilizce bilmek üzere 4 (Dört) gönüllü seçileceğini belirti. 
Türkiye genelinden başvuruların kabul edileceği gönüllülük programı kapsamında seyahat, konaklama, yemek, yerel ulaşım, vize ve sağlık sigortasının ücretsiz olarak karşılanacağını da değinen Uğuz, ayrıca program kapsamında günlük cep harçlığı verileceğini de söyledi. 
»Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim