“Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğinin bu özel programına Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Zakir Taş, Yozgat Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı, Sorgun Ozanlar Şairler Kültür Derneği Başkanı Durali Doğan, Yozgatlı İş Adamı Mustafa Erkılıç, Kırşehir Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Zübeyde Gökbulut, Kayseri Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut Aydın, Sevgi Koleji Sahibi Emekli    Öğretmen Cemil Kılıçaslan, Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir, Yerköy Halk Âşıkları Derneği Başkanı Âşık Kadir Çapanoğlu, Kapaklı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Yiğid, Sunucu Rıfat Çakır, Din Hizmetleri Derneği Başkanı Selim Nemli, Din Görevlisi Harun Yozgat, Yenice Köyü Yardımlaşama Derneği Temsilcisi Necati Duyar, Osmaniye’den Şair İbrahim Özdemir programa destek oldular.
Soma’da yanan ateş yürekleri yaktığı için programın her yılki uygulamasında değişikli oldu. Şehitlerimiz için okunan Kur’anı Kerim, yapılan dua, ağıt ve şiirlerle Soma programına dönüştü adeta. Âşık ve şairler yürek yangınlarını dile getirdiler. Yozgat’ın tarihi Yozgat Halil İNAL Konağında saat 13.00 da başlayan program 17 e kadar sürdü.
Ahmet SARGIN Başkanımız “Yozgat programı gerçekten de muhteşemdi. Tam anlamıyla Soma şehitlerini anma programı oldu. Programa şeref veren tüm şair - ozan ve âşık kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum. Muhteşemsiniz her şey sizinle güzelleşti. Yozgat sizinle güzeldi iyi ki varsınız. Şehitlerimizi de saygıyla anıyoruz halen Soma Kömür Ocağı değil yüreğimiz yanıyor…”diyerek duygularını bu şekilde ifade ediyor.
Yozgat Hayri İnal Konağından Yozgat’ı kuş bakışı gören Nohutlu Tepesine çıktık. Konakta çekilen fotolara tepede çekilen fotoğraflar eklendi. Programa katılan tüm şair dostlarla vedalaşarak ayrıldık. Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir kardeşimizin Sarıkaya Belediyesine ait çay bahçesinde misafiri olduk.
Sarıkaya Belediyesi Basın –Yayın Müdürü olarak ilçeye kazdırdığı mükemmel sahneyi görme imkânımız oldu. İkram ettiği çayları hoş sohbet eşliğinde yudumladık. Oradan ayrılıp Duran Aydın kardeşimizin yeğenin iş yerinde hazırlanan ikramları afiyetle yedik.   Kardeşimizin köyünü de ziyaret etme imkânı oldu.
Yozgat’a giderken yol üzerinde gördüğümüz dönüşme almaya niyetlendiğimiz Trabzon ekmeklerini almak için uğradığımız Himmetdede beldesinde Şair Mustafa Tan (Tanoğlu) ile görüştük. Şair kişiliği yanında cömertliğini, hoş sohbetini gördük. Bizi hemen bırakmadı. “Gelmek elinizde ama gitmek elinizde değil” diyerek gönül güzelliğini gösterdi. Oğlu ve torunu da bizlere hizmet edip ikramlarda bulundular. Allah kendilerinden razı olsun. Hoş sohbet sorası Allah dostlarından biri olan Himmetdede türbesini ziyaret edip dua okuduk.
Başta Ahmet Sargın Başkanımız olmak üzere Durali Doğan, Yusuf  Koç, Ekrem Gürer hocalarımıza ve programa emek ve destek veren tüm güzel yüreklere Kayseri ekibi olarak teşekkür ediyoruz.
Cumartesi Sabah 09.00 da başlayan yolculuğumuz 23.00 de sona ermişti. Gül yürekli dostlarımızla bir daha ki görüşmemize kadar vedalaşıp ayrıldık. Gün içinde kültür sanat ve edebiyat adına güzel bir etkinlik oldu. Edebiyat dolu günlerde buluşma dualarımla…”
  Ali Özkanlı-  Kayseri
Eğitimci Şair-
Yazar Emekli Öğretmen