BİR küfür  edebiyatı almış gidiyor. Cehalet ve Külhanbeyi vari sokaklarımızı dolduran ana avrat düz giden rezil bir söylemimiz var. Kadın kız demeden saygısız ve hayasızca küfrediyor kimseyi görmüyoruz. Yüzümüz kızarmıyor edep nedir, ahlak nedir önemsemiyoruz. Aile içine dahi yakışmayacak küfürleri pervasızca sokakta telaffuz ediyor, bundan da hiç haya duymuyoruz. Yüzümüz kızarmıyor, haya duymuyoruz.
Hanımlarımızın bu sözlerden son derece rahatsız olduklarını biliyorum. Onların yüzü kızarıyor haya ediyorlar bu küfürlerden. Ama müdahale edemiyorlar. İçinden ayıpladıklarını ve kerih gördüklerini duyuyor hissediyoruz. Son derece rahatsızlar. Yüzünü ekşitiyor kafa sallıyor, duymamış gibi yoluna devam ediyorlar. Ama küfürün sahibi kılını bile kıpırdatmıyor, haya duymuyor. Saygısızca bir eda ile yoluna devam ediyor.
Okulların çıkış saatine geldim, bir lisemizin önündeydim. Bu küfürlü edebiyata orada da şahit oldum. Utandım haya ettim Yüzüm kızardı. Kız çocuklarımız da dahil Külhanbeyi kaba saba küfürlü Konuşmalar, şakalaşmalar beni utandırdı. Gördüm ki onlarda en ufak bir utanma yok, hatta bundan zevk alıyorlar, Gülüşüyor şakalaşıyorlar. Bar- pavyon vari şakalaşmalar!...
Gençlerin yanı sıra Koca koca adamların dahi sokak ortasında ana avrat küfredişlerine tanıklık ediyorsunuz. Telefonla konuşan karşısındaki ile döğüşlüğü ANLAŞILAN ve bağıra bağıra küfreden bir herif Sarraflar Caddesinde ilerliyor kimseyi de gözü görmüyor. Etrafından geçen hanımlar bile umrunda değil bu adamın!..Küfrüne devam ediyor hemde bağıra bağıra...
Sokak ve Caddelerde bu küfürleri Fazlasıyla duyar olduk. Rahatsızız, istemiyoruz ve bu ahlaksızlığın durdurulmasını bekliyoruz. Vatandaş olarak buna mani olmak çok zor. Bu zabıta ve güvenlik işidir. Sokak kavgası yapamayacağımıza göre Görevli asayış ekibiyle önlenebilecek bir konudur. Zorba ile olmayacağına göre konuyu eğitim meselesi olarak ele Alıp hem halka hem de gençlerimize bu eğitimi hızlı bir şekilde vermeliyiz. Namus, ahlak,  saygı, zerafet ve kibarlık eğitimi?
Küfür dilimize yerleşmiş, kötü bir alışkanlığa dönüşmüş. Bundan rahatsız olan hemşehrilerimizin sayısı çok fazla. Bunlara sokakta müdahale etmek sanırım en büyük kavga nedeni olacaktır. Ama bu rezalet durdurulmalıdır. 
Nasıl diyeceksiniz? Imkansız OLDUĞUNU düşünmüyorum. Zarif, bey efendi bir şehrin insanları nasıl oluyorda bu küfür edebiyatına engel olamıyor. Konu masaya yatırılmalı, güvenlik Güçleri ve Belediye zabıta birimlerinin de içinde bulunduğu bir komisyon kurulmalı, ekip oluşturulmalı. Alınması ve uygulanması gereken tedbirler gözden geçirilmeli. STK  ların da içinde bulunduğu bir ekiple sokak küfrüne karşı birlikte mücadele edilmeli. Bu bir ahlaki ve insani görev diye düşünüyoruz. Bu Şehrimiz adına çok Önemlidir.