Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelen sıcak hava dalgasının etkisinin kısa süreceğini duyurdu ve günlük hava raporunu yayınladı. Rapora göre, 9 ilde sağanak yağış uyarısı yapılırken, İç Anadolu bölgesine de öğle saatlerinde sağanak yağış beklendiği açıklandı. Ülke genelinde sabah ve akşam saatlerinde sis ile pus olasılığına dikkat çekildi.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas, Tokat, Rize, Artvin ve Bingöl çevreleri, Yozgat, Kayseri, Amasya ve Siirt'in doğusu için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Ayrıca, sis ve pus olasılığına karşı uyarılarda bulunuldu.

hava

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle 9 ilde öğle saatlerine doğru sağanak yağışın görülebileceğini belirtirken, hava sıcaklıklarında önemli bir dalgalanma beklenmediğini ve mevsim normallerine yakın seyretmesinin tahmin edildiğini aktardı.

DİĞER BÖLGELERE İLİŞKİN HAVA DURUMU İSE ŞÖYLE:

Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde sis ve pus olabilir.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'dan açıklama: O konuya hassasiyetle bakacağız! Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'dan açıklama: O konuya hassasiyetle bakacağız!

Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde sis ve pus olabilir.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde sis ve pus olabilir.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Sivas ve Yozgat çevrelerinde öğle saatlerinde sağanak yağış beklentisi bulunuyor. Sabah ve akşam saatlerinde ise yer yer sis ve pus görülebilir.

havaaa

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde sis ve pus olabilir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgeleri: Parçalı ve çok bulutlu. Tokat, Rize ve Artvin çevreleri ile Amasya'nın doğu kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklentisi bulunuyor. Bingöl çevrelerinde ise yer yer sağanak yağış bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Siirt’in doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi bulunuyor.

Editör: Zekiye Doğan