Yozgat'ın tanıtımına katkı sağlaması amacıyla Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak 2006 yılından beri şiir şölenleri düzenliyoruz. Yazan- çizen gazeteci şair yazar dostlarımızı arayıp şehrimize davet ediyoruz. Hem ilimizi tanıtıyor hem de kültür- sanat faaliyetleri adına dostluklarımızı geliştiriyoruz. Katıldığımız her etkinlikte yeni dostlar ediniyoruz.
Davet ettiğimiz arkadaşlarımız Sahası'nda adını duyurmuş gazetelerde yazan TV ve radyo programlarına Katılan araştıran eli kalem tutan eser sahibi kimseler oluyor. Biz bunlara kısacası: "Kültür Elçileri " diyoruz. Kültürümüzü dile getiriyor halk Kültürünün yaşatılması adına ciddi çaba sarf ediyorlar. Birçoğu bu sahada adını duyurmuş olan arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımız Iller arası kültür iletişimini de sağlıyorlar. Bunlar birer fahri kültür elçileridir.
İşte bu mana da Şiir Şölenlerini önemsiyor ve dernek olarak da destekliyoruz. Diyoruz ki: Şiir Şölenleri bir ilin Tanıtımı için en etkili ve en ucuz bir tanıtım aracıdır. Bir çok ilde bu şölenlerin il kültür müdürlüklerince, il valiliklerince ve belediyelerce desteklenip organize edildiğine tanıklık ediyoruz. Şiir Şölenleri aracılığı ile illerini ve Kültürlerini tanıtıyorlar. Ciddi programlara ve ciddi organizelere katılıp o ilin kültür ve sanat Değerlerini ile buluşuyoruz.
Yozgat'ın tanıtıma ve turizm Değerlerini sergilemeye ihtiyacı var. Bu nasıl olacak? İşte bu Tür etkinliklerle mümkün olacak. Yozgat Şairler Yazarlar Derneği olarak hiç bir maddi menfaat beklemeden 2006 yılından beri bu Tür organizasyonlara imza atıyoruz. Kimseden de bir aferin beklentimiz yok. Kadrini- kıymetini bilen biliyor o bize yeter. Allah Razı olsun önceki Belediye başkanlarımız ve il yöneticilerimiz etkinliklerimiz konusunda bize çok büyük destek verdiler ve yanımızda oldular. Bu desteğin artarak sürmesini arzu ederiz. Kimse alınmasın da o makamlar birilerine baki değildir: halkın ve milletin geçici olarak emanet ettiği makamlardır.
Kültür sanat adına yaptığımız faaliyetler oldukça büyük çaba- emek ve alın teri istiyor. Kimseden bir Karşılık beklemiyoruz. O halde niye yapıyorsunuz? Diyenler Çıkabilir: Arkadaş biz bu kültürü seviyoruz. Biz ülkemize ve memleketimize sevdalıyız. Önemli olan bir menfaat gözetmeden bu sevdaya hizmet etmek değil midir? Biz memleketimiz ve ilimiz için bu fedakârlığa isteyerek ve bilerek katlanıyoruz ve bu işi severek yapıyoruz. Makamların geçici olduğunu düşünüyoruz. İnsanların eserleriyle Gök Kubbede hoş bir Seda olarak kalacaklarına inanıyoruz. İnancımız da bunu emretmiyor mu? Halka ve Hakka hizmet!..
Bu Temennilerle yine bir Şiir Şöleni gerçekleştireceğiz. "2017 Sürmeli Şiir Şöleni ve Yozgat Âşıklar Bayram-ı " programımız olacak. 13 ayrı ilden konuklarımız var. Doğu Türkistanlı 2 kardeşimiz aramızda olacak. Kültür Turizm Bakanlığımız dan 2 Kıymetli Müdürümüz misafirimiz olacak. Kültür Edebiyat Alanında en ciddi en geniş araştırmaları ile günümüz edebiyatına damgasını vurmuş eski bir genel Müdürümüz aramızda olacak. Birbirinden değerli 24 şair- yazar arkadaşımız şehrimizde Buluşuyor.
Tabii ki; Yozgatlı şair- yazar, aşık- ozan kardeşlerimizi de davet ettik konuklarımızla tanışıp kaynaşacaklar kültür alış verişinde bulunacaklar. Ayrıca konuklarımızla birlikte şehrimizi gezeceğiz tarihi turistik yerleri ziyaret edeceğiz. Çamlık Milli Parkımızı, Gezeceğiz. Nohutlu Tepeden Yozgat'ı seyredeceğiz, Çapanoğlu Camiini, Başçavuş Camiini ve şehir Müzesini ziyaret edeceğiz. Konuklarımıza Yozgatımızı  tanıtacağız.
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği'ni şu an 5 Fedakar arkadaşımız yürütüyor: Ben- Ismail Koçak, Ekrem Gürer, TARIK Yılmaz ve Yasemin Doğru. Bu arkadaşlarımıza emeklerine ve gayretlerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca fahri olarak bize destek veren, dost ve kardeş derneklerimiz, Kıymetli dostlarımız ve yakınlarımız var. onlara da şükranlarımızı sunuyoruz, var olsunlar ve hep dost kalsınlar inşallah...
Bu yıl ki, Şiir Şöleni Programımızı 01 Temmuz Cumartesi Günü saat 17.00 de Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda gerçekleştireceğiz. Ücretsiz halka açık bir program olacak. Hemşerilerimizin programa katılarak bize destek vereceklerini bizi onura edeceklerini düşünüyor ve tüm Yozgatlıları bu programa davet ediyoruz. Bir dostumuz biz Yozgatlı değiliz programa katılamayacak mıyız diye bir latife yaptı. Şu an Yozgat ta ikamet edenlerin hepsini biz Yozgatlı kabul ediyor hepinizi Şiir Şölenimize bekliyoruz. Şiir Şölenimize buyurun dostlar...