Sevgi görmek istediğimiz güzellikler bütünüdür.
Ağaçlara, çiçeklere, hayvanlara, insanlara nasıl bakarsak onları o şekilde algılarız. Bir çiçeğin dikenine bakarsak, dikenli olduğunu görürüz. Rengarenk güzelliklerde etrafa keyif verdiğini, koku verdiğini, başka bitkilerin gelişmesi için polen salgıladığını göremeyiz.
İnsanlar da öyledir. Çoğuna iyi insan ya da kötü insan gözüyle bakarız. Bilemeyiz ki kötü zannettiğimiz bir insanın içinde Tuna ırmağı kadar merhamet aktığını, vefalı ve dürüst olduğunu.
İşte bakış açımız hangi amaç doğrultusunda olursa karşımızdakini de o şekilde görür ve algılarız. Vahşi zannettiğimiz çirkin görüntülü bir hayvanın, doğal dengenin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu, yok olduğunda oluşacak felaketleri göremeyiz. İşte bu yüzden sevgi hep kutsaldır.
Sevgiyle uzanan bir el dostlukla geri döner. Sevgi hissedilen muhataplarımız bize olumsuz bir yanıt veremez. Bir vefasızlık yapamaz.
Yaparsa zaten içinde boğulacağı vijdan azabı ona ceza olarak yeter de artar bile. Gelin hepimiz ağaçların, taşların, kuşların, çiçeklerin, insanların, bitkilerin, hayvanların iç açıcı renklerine bakalım. Güzel gözlerine, yapraklarına, ballı meyvelerine, masum yavrularına, hissettikleri annelik, babalık duygularına, burcu burcu kokularına, edalı  uçuşlarına, ve bize karşılıksız yardımlarına bakalım.
Yırtıcılıklarına, dikenlerine, zararlarına bakmayalım.
O zaman herkes görecek ki dünyamızın bir barış ve kardeşlik yuvası olduğunu. Fakirin, fukaranın, düşkünün, acizin, açın, kimsesizin şefkat bulduğu, himaye gördüğü, paylaşım gördüğü bir adalet yuvası olduğunu. Sevginin olmadığı zaman ise kavganın, haksızlığın, merhametsizliğin hükmettiğini…
Şunu bilmeliyiz ki Yüce Allah’ın yarattığı her şey kutsaldır. Kutsal olan her şey de sevilmeye, değer görmeye layıktır. Aksi ise haksızlıktır, husumettir.
Ateşin yaktığını değil de bizi ısıttığını, suyun bizi boğduğunu değil de yaşamımızı idame ettiren bir unsur olduğunu, toprağın kara değil de bizi doyuran bir nimet olduğunu, havanın bizi üşüttüğünü değil de yaşattığını bilirsek sevmemek için hiçbir nedenimiz yoktur.   
Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin mübarek Kurban bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını arz ederim. İyi bayramlar.
Saygılar sunarım.