Bizim sevdalarımız memleket üstünedir. Bizim sevdalarımız vatan ve millet üstünedir
Önce Yozgat, sonra Türkiye, sonra Dünya, sonra tüm insanlık. Sevdalarımız vatan üstüne, insan üstüne, memleket üstüne olmalı. Leyla’dan Mevla’yı bulamıyorsanız, ben bunun adına sevda mı derim?
Sevdamız neden Yozgat üstüne olmalı? Yaşadığımız şehir garip, geri kalmış, mahrum bırakılmış, kaderine terk edilmiş bir şehir! Siyasetçisi de, bürokratı da, yazarı da, şairi de, fakiri-zengini de çıkmış; hatta isim yapmışlar. Ama bu şehir fakir kalmaya ve sahipsiz bırakılmaya terk edilmiş. Bir de yalan uydurmuşlar, “Yozgat Cezalıdır” diye, her şeyi de bu yalan üstüne bina etmişler.
Yozgat içinde barındığımız, her şeyimizi paylaştığımız bir şehir. Elbette sahip çıkmak, sevdamızı-aşkımızı bu şehir üstüne yönlendirmek insani ve milli hedefimizdir. Bunun zıttı vatana ihanet olur. Yaşadığımız kente sahip çıkmak, dertleri ve sıkıntılarıyla dertlenmek istiyoruz. Yani, “Biz bu kente sevdalıyız, biz bu şehir insanlarına aşığız” derdimiz de, dersimiz de Yozgat’tır, Yozgatlıdır, bu düşüncemize sonuna kadar sadığız.
Sevdamız neden memleket üstüne olmalı? Yani Türkiye Sevdası; Tarihiyle, özüyle, kültürüyle insanlığa örnek olmuş bir millet… Ahlakı – adaleti – insanlığı, bilimi ve edebiyatı tarihe nakış nakış işlemiş olan bir milletin çocuklarıyız. Biz de bu sevdaların kurbanı olmak zorundayız. İnsanlığın umudu Türk Milleti’nin yükselişindedir, inancımız budur. Türk İslam ruhunun uyanışına tanık olmak istiyoruz.
Neden Yozgat? Biliyorsunuz, yaşadığımız, doğduğumuz, büyüdüğümüz şehir, yani Anavatanımız. İkincisi de garip kalmış, sahipsiz bir şehir. Garipliği yüreğimizde bir yara olarak kanamakta, içimize sıkıntı vermektedir. Birileri bu sevdayı anlayamaz, birilerinin yüreği yetmez, birilerinin de kapasitesi az gelir bu sevdayı anlamaya…
Sevdası para üstüne  kuranlar anlayamaz bizi. Çünkü onların tek bir amacı vardır; her şeyi para olarak görmek ve kazanma hırsı ile yürümek. Gözünü para bürümüş derler ya, aynen öyle ihale alacaktır, bir şeyler satacaktır, kese-kasa dolacaktır, onun ruhunda para kazanma  hırsı vardır.
Sevdası ikbal üzerine olanlar da bizi anlayamazlar. Büyümek, tek adam olmak, benlik kazanmak, adını duyurmak, bir ben varım demek, kısacası makam-mevki uğruna her şeyi göze almak ve sadece koltuk için savaşmak. Onların dilinden de anlarız, onları da biliyoruz. Zevk-i sefa içindedirler.
Sevdası oğlu-kızı-torunu ve yakınları üstüne olanlar da anlamaz bizi. Çünkü bunların amacı da oğlunu işe yerleştirmek, kızına iş bulmak, torunlarını bir yerlerde görmek, yakınlarına iş imkânı sağlamak, savaşı-mücadelesi sırf bunun içindir. Hatta siyaseti de bunun için yaparlar. Ayıplıyor, kınıyor muyuz? Hayır asla. Ama bu sevdalar bizim sevdalarımız değil diyoruz. Bu sevdalar bizi tatmin etmez.
Cihan şümul tutkuların peşinden koşan ve insanlığın kurtuluşunu kendine felsefe edinen bir milletin torunlarıyız. Biz de başka bir sevda aranır mı? Türk Dünyası topluluğu, kardeş ülkelerin birliği, İslam Dünyası’nın bir arada bulunması adına sevdalara kapılıp mücadele etmek bize yeter. Bu sevdaya bir de Yozgat sevdasını katarız. Yozgat ve Yozgatlıya sahip çıkmak bizim için şereftir, şandır ve amaçtır.  Asıl hedef insanlığın kurtuluşudur.
Yozgat’tan dünyaya taşımalıyız kendimizi.  Yozgat’ın gelişimini, kalkınmasını önemsiyoruz. Yozgat’a sahip çıkmayı, memlekete sahip çıkma olarak değerlendiriyoruz. “Sılay-ı Rahim” konusunu önemsiyoruz. Kendi şehrine sahip çıkmayanların, memlekete kazandıracakları bir şey  yoktur diyoruz. Sevdamız Yozgat üstünedir. Sevdamız memleket üstünedir. Derdimizi anlayan anlıyor, anlayanlara selam olsun…