Sorgun’da Şeker tadında bir şiir muhabbeti vardı. Sorgun-Yozgat Şeker Fabrikası, Personel Şefi Edip Ali Yazgan, SOYAŞAD derneği ve Şeker-İş sendikası Yozgat temsilcileri birlikte güzel bir program düzenlemişlerdi. Yozgatlı şairler yazarlar olarak bizleri de davet ettiler. Bu davete icabet ettik.
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği, Sorgun Şairler Yazarlar Derneği, Sarıkaya Şairler Yazarlar Derneği ve Yerköy Halk Aşıkları Derneği olarak birlikte ortak programlar yapma düşüncemizi devam ettiriyoruz. Amacımız Yozgat, Sorgun, Sarıkaya Yerköy’ün tanıtımına yardımlaşmak ve halk kültürünün yaşatılmasını sağlamak. Araştırma ve incelemelerle Halk Kültürünün yazılı kaynaklara aktarılmasına yardımcı olmak.
Sorgun-Yozgat Şeker Fabrikası’nda bir şiir dinletisi yapma fikrini öncelikle Sarıkaya Şairler-Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir dillendirmişti. Fabrikada görevli şair kardeşimiz, Personel Şefi Edip Ali Yazan olaya sıcak bakınca arkadaşlarımız sendika ve müdürlük bazında girişimlerde bulundular.
SOYAŞAD-Sorgun Şairler – Yazarlar Derneği Başkanı Durali Doğan hocamla Edip Ali Yazan kardeşimiz oturup programın detaylarını konuştular ve ortaklaşa bir program yapılması kararına vardılar. Sonra bizleri fabrikaya davet ettiler. SOYAŞAD’ın öncülüğünde Şeker Tadında bir şiir programının yapılmasına vesile oldular.
Şeker tadında gerçekleşen şiir dinletisine Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği adına ben ve Yusuf koç hocam, Sorgun Şairler Yazarlar Derneği adına Duralı Doğan Hocam, Mehmet Ali İlbaş, Hüseyin Adak, Hüseyin Gök ve Rıza Kaygısuz Sarıkay Şairler Yazarlar Derneği adına başkan Kelami Akdemir katıldı.
Son derece mütevazi seçkin bir dinleyici topluluğu karşımızdaydı. Pür dikkat takip edilen bu programa fabrika müdürü Ali Berber, Personel Müdürü Bekir Aydın, Şeker-İş Sendikası Başkanı Ömer Macit, Şeker-İş İdari Şube Sekreteri Musa Taşdemir, Sendika Mali Sekreteri Hasan Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Sgüloğlu, Seyit Çınar, Baştemsilci Çetin Koç’ta katılarak bize destek oldular kendilerine teşekkür ediyoruz.
Bu güzel ve seçkin programın sunuculuğunu Personel Şefi Şair Edip Ali Yazgan yaptı. Güzel ve akıcı sunumu ile hepimizin takdirini kazandı. Protokol konuşmalarının ardından şiir dinletisi başladı ve pür dikkat takip edilen hoş-güzel bir program ortaya çıktı. Hani ne derler ‘’Tadı damağımızda kaldı’’ Şeker Fabrikasında ‘’Şeker Tadında’’ bir şiir muhabbeti oldu. Başta Fabrika Müdürü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Programın sonunda eserlerimizin imza töreni ve hediye takdimi yapıldı. Son derece beyefendi duran bizlere ilgi gösteren fabrika yönetimine, işçilerine ve Şeker-İş Sendikası Başkan ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz.
İnşallah kurumlarla ilgili bu tür programlarımız devam edecektir. Şeker Fabrikası güzel bir örneği sergiledi. Bizleri de mutlu ettiler gönüllerine sağlık.
Evet teşekkürler Durali Doğan Hocam, teşekkürler, Kelami Akdemir kardeşim, teşekkürler Edip Ali Yazgan dostum, teşekkürler Şeker Fabrikasının Sayın Müdürü Ali Berbez ve Personel Müdürü Bekir Aydın Beyler.
Teşekkürler Şeker-İş Sendikası Başkanı Ömer Macit ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Taşdemir, Hasan Özdemir, Yusuf Güloğlu, Seyit Çınar, Çetin Koç, teşekkürler fabrika çalışanları, şiir dinletisine katılan tüm dostlarımız. Günleriniz ve çalışmalarınız ‘’Şeker’’ tadında geçsin İnşallah hepinize saygılarımızı sunuyoruz.